Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελληνίδα «πρόσωπο της χρονιάς» για το περιοδικό ΤΙΜΕ

Από τότε που ήρθε στην Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις πορείες κατά των μέτρων λιτότητας

Η Κατερίνα Πατρικαράκου, 30 ετών, είναι μια νεαρή επιχειρηματίας που επέστρεψε στην Ελλάδα από το Λονδίνο, για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, που λόγω της οικονομικής κρίσης περνούσε δύσκολες στιγμές.

«Μένω στο σπίτι ενός φίλου, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω ενοίκια. Δεν μπορώ να βρω άλλη δουλειά γιατί έχω αναλάβει τη διαχείριση όλων των υποθέσεων της χρεωμένης οικογενειακής επιχείρησης» λέει η ίδια.

Η ίδια παρακολουθούσε τα κινήματα διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας που επέβαλλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του τεράστιου χρέους της να μεγαλώνουν φορά με τη φορά. Με το που ήρθε στην Ελλάδα ενώθηκε και αυτή μαζί τους. Η ίδια παρέθεσε μια συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κακίση του περιοδικού TIME, λέγοντας τα εξής:

«Όταν πηγαίνω σε κάποια πορεία διαμαρτυρίας πηγαίνω μόνη μου, δεν ενώνομαι με κανένα μπλοκ. Δεν συμμετέχω σε κανένα κόμμα ή οργάνωση. Για τις διαδηλώσεις και τα σημεία συνάντησης μαθαίνω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το twitter.

Συνήθως συναντιέμαι με τους φίλους μου, παίρνουμε το μετρό και κατεβαίνουμε στην πιο κοντινή στάση. Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων, ο σταθμός αυτός ήταν στο Μοναστηράκι. Κατεβήκαμε εκεί και αρχίσαμε να περπατάμε προς την πλατεία Συντάγματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: