Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Μαζέψτε αποδείξεις για να γλυτώσετε πρόστιμα

Καθώς η χρονιά φεύγει, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. - Το “κακό και Ηλίθιο” Κράτος συνεχίζει τις λανθασμένες και αδιέξοδες πολιτικές του, για να μαζέψει μόνο και μόνο χρήματα, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των πολιτών. Πού πηγαίνουν τα λεφτά που μαζεύει το Κράτος;

Η έκπτωση φόρου για τη συλλογή αποδείξεων καταργήθηκε.
Οι φοροκάρτες ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι καταργήθηκε η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.
Μέχρι το τέλος του χρόνου, έχουμε την τελευταία ευκαιρία να μαζέψουμε «χαρτάκια».
Όχι για να γλιτώσουμε φόρο όπως συνέβη με τη φορολογική δήλωση του 2011 αλλά για να μην πληρώσουμε περισσότερα.


Ουσιαστικά φέτος χρειαζόμαστε τις αποδείξεις για να προστατευτούμε από ένα ακόμη χαράτσι:
Όποιος δεν βάλει στη φορολογική δήλωση της επόμενης χρονιάς τις αποδείξεις που χρειάζονται, θα πληρώσει επιπλέον φόρο ίσο με το 10% επί του ποσού που δεν θα συγκεντρώσει.
Ο τρόπος υπολογισμού της αξίας των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσουμε έχει αλλάξει.
Στη φορολογική δήλωση του 2012, θα πρέπει να εμφανίσουμε αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 25% του συνολικού μας εισοδήματος.
Κανένας δεν εξαιρείται. Δηλαδή, δεν υπάρχει η απαλλαγή που υπήρχε για φέτος για όσους εμφανίζουν εισόδημα κάτω από 6000 ευρώ.
Ο νόμος αναφέρει με σαφήνεια:
«Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται σε ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου του δηλούμενου και φορολογούμενου σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις και για ποσό εισοδήματος μέχρι εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ».
Επιπλέον, αν τα τεκμήρια είναι υψηλότερα από το πραγματικό εισόδημα, τότε το ατομικό εισόδημα του φορολογούμενου θα είναι το τεκμαρτό.
Γι' αυτό, ο υπολογισμός με βάση τον συντελεστή του 25% θα πρέπει –για να είστε απολύτως βέβαιοι- να γίνει είτε με βάση το πραγματικό είτε με βάση το τεκμαρτό εισόδημα.

***
Σημείωση Ε.Θ:
Το “Κακό και Ηλίθιο” Κράτος εξακολουθεί να τυραννεί και να ταλαιπωρεί τους πολίτες του, που έπαψαν πια στις ημέρες μας να είναι Πολίτες και κατάντησαν... ΥΠΗΚΟΟΙ.
Χωρίς Δικαιώματα αλλά μόνο με υποχρεώσεις, κυρίως σε φόρους.
Οι αδιέξοδες πολιτικές της Κυβέρνησης Παπανδρέου – Παπαδήμου, συνεχίζονται χωρίς τελειωμό, μέσα στην παράλογη – Λογική του “Επιτρέπεται να απαγορεύεται – Απαγορεύεται να επιτρέπεται”.
Με δέκα χέρια είναι χωμένα τα χέρια του Δημοσίου στις τσέπες μας, για να αρμέγουν το έστω και πενιχρό εισόδημά μας.
Όμως το ερώτημα είναι: Πού πηγαίνουν τα λεφτά που μαζεύει το Κράτος;
Αναρωτηθήκατε ποτέ; Ή μήπως δεν το καταλάβατε ακόμα;
Απαντήστε καλλίτερα μόνοι σας.
 elthraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: