Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Τα τυχερά... σπαράγγια έχουν κατακτήσει τη γερμανική αγορά. Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: Τα τυχερά... σπαράγγια έχουν κατακτήσει τη γερμανική αγορά.

Είναι δεμένα με μία ταινία πάνω στην οποία αναγράφεται με λατινικούς χαρακτήρες η προέλευσή τους: «Tychero - Evros». Αυτό συμβαίνει διότι τα σπαράγγια από το Τυχερό του Εβρου έχουν κατακτήσει τη γερμανική αγορά και εξακολουθούν να πηγαίνουν καλά ακόμη και εν μέσω κρίσης.
 
Σχεδόν το 100% της παραγωγής των σπαραγγιών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Τυχερού Ν. Εβρου εξάγεται στη Γερμανία, σε δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ. Οταν η παραγωγή είναι καλή, περίπου 800-1.000 τόνοι σπαραγγιών περνούν τα σύνορα και πωλούνται στις γερμανικές αγορές. «Υπάρχει μάλιστα περαιτέρω ζήτηση κι ενδιαφέρον από τις ξένες αγορές», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο διαχειριστής και ταμίας του Συνεταιρισμού Αθανάσιος Μαλτεπιώτης. H έξοδος του σπαραγγιού από τον Εβρο προς την Ευρώπη και τη Γερμανία ήταν επιβεβλημένη - από τα πρώτα χρόνια του συνεταιρισμού, λέει ο κ. Μαλτεπιώτης. Κι αυτό διότι στην Ελλάδα το σπαράγγι δεν είχε ζήτηση. Τώρα γίνονται προσπάθειες το... τυχερό σπαράγγι να εξαπλωθεί και στην Ελλάδα.
 
Οπως προσθέτει ο κ. Μαλτεπιώτης, οι προσπάθειες του Συνεταιρισμού για την καλύτερη προώθηση του ελληνικού σπαραγγιού δεν σταματούν εκεί. Καλά σπαράγγια παράγει και η Καβάλα. Ετσι ο Συνεταιρισμός πιστεύοντας στη δύναμη της ομαδικής δουλειάς θα συνεργαστεί «με την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας με στόχο την προώθηση, τυποποίηση και εμπορία του σπαραγγιού».
 
Για να εξακολουθήσει όμως να είναι... τυχερό το ελληνικό σπαράγγι στο εξωτερικό, ο κ. Μαλτεπιώτης τονίζει πως χρειάζονται επιπλέον κίνητρα. Λέει πως είναι απαραίτητη η στήριξη των παραγωγών από την Περιφέρεια και την Πολιτεία καθώς και από τις τράπεζες.
 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ.

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: Τα τυχερά... σπαράγγια έχουν κατακτήσει τη γερμανική αγορά. - Evros-Line Blog
Για Πληροφορίες στο E-Mail: evroslinegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: