Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Συναυλία για παρουσίαση του 1ου cd των Baildsa


Μια μοναδική βραδιά με βαλκανικούς ήχους θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν όσοι βρεθούν την επόμενη Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στο Eightball ( Πίνδου 1, Λαδάδικα).

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο “United States of Balkans” το οποίο κυκλοφορεί ελεύθερα στο internet στο www.baildsa.com απ’ τον Οκτώβρη το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά τη δουλειά του.
Οι Baildsa είναι ένα γκρουπ με βάση τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική.


Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προεύλευσης λέξη bayılmak (= λυποθυμώ),  το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Η αρχική ιδέα προήλθε το 2007 από τον Θάνο και Γιάννη Γκουντάνο,  σύντομα συγκροτήθηκε το γκρουπ και ένα χρόνο μετά ξεκίνησαν οι πρώτες συναυλίες. Από τότε οι Baildsa εμφανίζονται με μανία σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους με περίσσια ενέργεια και δύναμη, δίχως δόντια, ενώ έχουν συνεργαστεί και με καλλιτέχνες όπως ο Ross Daly.


Κύριο μέλημά τους είναι οι ζωντανές εμφανίσεις ώστε να μεταδίδουν την ενέργεια της μουσικής τους και τη δική τους στο κοινό, κάνοντας live στα οποία ο ακροατής δε θα βρει  ακούγοντάς  τους κάποιο βαθυστόχαστο κρυμμένο νόημα, έχοντας όμως και αναφορές σε κοινωνικά μηνύματα, αλλά θα περάσει καλά και θα χορέψει.
Το μουσικό ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο, καταλήγοντας στην σημερινή σύνθεση η οποία και ηχογράφησε το cd με τους: Γιάννη Βαμβακά/ακορντεόν, Γιάννη Γκουντάνο/τύμπανα, Θάνο Γκουντάνο/κιθάρα, Πασχάλη Καρβουνάρη/τρομπέτα, Λουκά Μεταξά/μπάσο, Δημήτρη Χαυλίδη/τρομπέτα και Όθων Κόκκινο/ηχοληψία οι οποίοι συνδημιουργούν, εξελίσσοντας ο ένας τις ιδέες του άλλου.

Το cd των Baildsa εκτός από δικά τους κομμάτια περιλαμβάνει και διασκευές τραγουδιών από  Ήπειρο, Μακεδονία, Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία κ.α. Για το συγκεκριμένο εγχείρημα είχαν εκφράσει ενδιαφέρον πολυεθνικές δισκογραφικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την Τουρκία, όμως με τις υπάρχουσες συνθήκες στο χώρο της δισκογραφίας, προτίμησαν να το κυκλοφορήσουν ελεύθερα στο internet και σε καλή ποιότητα καθώς και να τυπώσουν ορισμένα cd με συμβολική τιμή 5 ευρώ γι’ αυτούς που το θέλουν χειροπιαστό.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν ως guest οι Λόγος Απειλή και Chris Deluxe ενώ θ’ ακολουθήσει και dj party. Είσοδος 8 ευρώ (με ποτό)
http://baildsa.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: