Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

«Πλούσιο» σε γεύσεις και εικόνες το περίπτερο της ΠΑΜ-Θ στην έκθεση Philoxenia

Λιτή, απέριττη αλλά ουσιαστική, όπως επιβάλλουν οι καιροί η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην 25η Ρhiloxenia που έλαβε χώρα από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη. Οι επισκέπτες του Περιπτέρου της Περιφέρειας είχαν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να ενημερωθούν για τις δυνατότητες χειμερινού τουρισμού που δίνονται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Δράμας μέσα από το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Η Δράμα είχε την τιμητική της και μέσα από την παρουσίαση της «Ονειρούπολης», μιας μεγάλης χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Δήμο Δράμας.
Κατά την προβολή του τουριστικού προϊόντος της ΠΑΜ-Θ δόθηκε έμφαση και στην ΠΕ Καβάλας, τόσο στο όμορφο νησί της Θάσου όσο και στην ηπειρωτική περιοχή της Καβάλας. Τοπικά προϊόντα όπως τσίπουρο, ελιές, μέλι, γλυκά του κουταλιού του νησιού δοκίμασαν οι επισκέπτες, μια προσφορά από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ποταμιάς, 


όπως και ποικιλίες κρασιών από την περιοχή του Παγγαίου και γλυκά του κουταλιού από την Νέα Καρβάλη.
Στο Περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ φιλοξενήθηκε ως παράλληλη εκδήλωση το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ποταμιάς "ΠΟΛΥΓΝΩΤΟΣ ΒΑΓΗΣ " από τη Θάσο.
Το κοινό της Ρhiloxenia είχε μια «επαφή» με τη συνολική πολιτισμική και γεωγραφική εικόνα της Περιφέρειας, από τον Έβρο μέχρι τον Στρυμόνα, μέσα από το αξιόλογο έντυπο υλικό που υπήρχε στο Περίπτερο αλλά και από τις ενημερωτικές μπροσούρες των ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν παρόντες ως φιλοξενούμενοι της ΠΑΜ-Θ, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: