Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Όλγας Ρενταρή - Τέντε μετά τη σύσκεψη με τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ και φορείς του Έβρου για τον Αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Μετά από την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης κάλεσε τους Τοπικούς και Περιφερειακούς φορείς για να τους ενημερώσει για την ανταπόκριση της ελληνικής πλευράς στις νέες εξελίξεις.
Τα συμπεράσματα από αυτήν είναι ότι ουσιαστική βελτίωση για την πορεία του έργου δεν υπάρχει, αφού ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ εμμένει στην άρνησή του. Αυτό το οποίο είναι σίγουρο, κατά την επιβεβαίωση του κ. Δήμα, είναι ότι θα υπάρξουν συνέπειες και ρήτρες για την Βουλγαρική πλευρά, η οποία δεν κατέθεσε το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ που της αντιστοιχεί, και παρακωλύει την πρόοδο του έργου.
Η Ελλάδα θα επιμείνει, κατά την επιβεβαίωση του κ. Υφυπουργού, να θεωρεί τον αγωγό εθνικής σημασίας έργο και θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα αναλάβει τόσο το συντονισμό όσο και την εποπτεία των ενεργειών των τριών μερών και θα πιέσει να ξεκινήσει, ταυτόχρονα, η δημόσια διαβούλευση με όλους τους θεσμικούς παράγοντες στα δύο Κράτη .
Προσωπική μου άποψη είναι ότι προσπαθούν να δώσουν μία κίνηση στη στασιμότητα του έγου εμπλεκοντας και θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: