Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Τα φωτοβολταϊκά έχουν δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας

Μέσα στο 2011 η εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στη χώρα μας θα ξεπεράσει τα από 500 MW.Μέσα στο 2011 η εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στη χώρα μας θα ξεπεράσει τα από 500 MW.
Σε πυλώνα της οικονομίας αναδεικνύεται ο τομέας των φωτοβολταϊκών, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) προσφέρει άμεσα 6.800 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 10.800 ακόμη έμμεσες θέσεις πλήρους απασχόλησης στην ευρύτερη οικονομία.
Μόνο στον τομέα των οικιακών φωτοβολταϊκών δραστηριοποιούνται στη χώρα μας πάνω από 1.200 εταιρίες. Τα στελέχη του ΣΕΦ φανερώνουν ότι, για κάθε ευρώ που επενδύουμε στα φωτοβολταϊκά, η κοινωνία παίρνει πίσω
τουλάχιστον 1,15 ευρώ (έχοντας οφέλη από αποφυγή δημιουργίας νέων συμβατικών υποδομών, από αποφυγή κόστους ρύπανσης, από δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κ.λπ).
Μέσα στο 2011, η νέα εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στη χώρα μας θα ξεπεράσει τα 300 μεγαβάτ (MW), ανεβάζοντας τη συνολικά εγκατεστημένη ισχύ σε πάνω από 500 MW, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο Σύνδεσμος στη δημοσιότητα.
Το πιο δυναμικό κομμάτι της αγοράς φωτοβολταϊκών, αυτό των οικιακών συστημάτων, θα έχει ένα μερίδιο κοντά στο 20% όταν δύο μόλις χρόνια πριν δεν υφίστατο ως αγορά. Για να έχουμε μια σύγκριση, το 2011 στην Ελλάδα θα εγκατασταθεί το ¼ των οικιακών συστημάτων που θα εγκαταστήσουν οι ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, τα φωτοβολταϊκά καλύπτουν ήδη το 3% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια στα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Ο ΣΕΦ εμμένει στο αίτημά του να αυξηθεί ο εθνικός στόχος για τα φωτοβολταϊκά έως το 2020.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: