Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Ένωση Επαγγελματιών ,Εμπόρων και Βιοτεχνών Περιφέρειας Σουφλίου

Επιστολές Διαμαρτυρίας απέστειλαν τα μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου προς το Επιμελητήριο Έβρου - Περιφέρεια Αν. Μακ Θράκης . Τα θέματα αφορούν τη χρήση πετρελαίου κίνησης σε επαγγελματικούς χώρους και την ανεξέλεγκτη πώληση προϊόντων προερχόμενα από τη Βουλγαρία .
«Διαμαρτυρία αναφορικά με την ανεξέλεγκτη  πώληση προϊόντων από την Βουλγαρία».

            Κύριοι τελευταία γινόμαστε αποδέκτες πολλών παραπόνων από μέλη μας σχετικά με την δράση του παρεμπορίου στην περιοχή μας. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από τον Κ. Περιφερειάρχη για την έναρξη ελέγχων από ειδικά κλιμάκια στα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην χώρα μας από την Βουλγαρία με σκοπό την πάταξη του παρεμπορίου έως σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Το αποτέλεσμα της εν λόγο κωλυσιεργίας είναι να έχει γεμίσει κυριολεκτικά η περιοχή μας από αυτοκίνητα που φέρουν αλλοδαπές πινακίδες και πωλούν τα «πάντα» χωρίς παραστατικά και καμία νομιμότητα. Είναι απορίας άξιο που  στην σημερινή εποχή που το κράτος απαιτεί και φορτώνει με ευθύνες και οικονομικές απαιτήσεις τους επαγγελματίες το γεγονός ότι παρά ταύτα δεν κάνει κάτι ώστε να διασφαλίσει και να περιφρουρήσει  την νομιμότητα  της αγοράς που τόσο πολύ επιζητά και χρειάζεται το ίδιο. Ιδιαίτερα για τα τρόφιμα που πωλούνται από άτομα που προέρχονται από την Βουλγαρία εγείρεται και θέμα δημόσιας υγείας μιας και δεν γίνεται κανενός είδους υγειονομικός έλεγχος για την καταλληλότητα τους και τις περισσότερες φορές δεν είναι καν συσκευασμένα.  
   
    Ζητούμε επιτακτικά την κατανόηση του προβλήματος και την άμεση εφαρμογή των ελεγκτικών μηχανισμών πρίν να είναι αργά με ολέθριες επιπτώσεις . 

«Διαμαρτυρία αναφορικά με την χρήση πετρελαίου κίνησης σε επαγγελματικούς χώρους».


            Σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή για να σας κάνουμε γνωστό  πως η ΕΕΒΕ ΣΟΥΦΛΙΟΥ διαμαρτύρεται εντονότατα για το άδικο μέτρο που αφορά την χρήση πετρελαίου κίνησης για θέρμανση επαγγελματικών χώρων.  
    Γίνεται εύκολα κατανοητό πως το εν λόγο μέτρο θα πλήξει περισσότερο τους επαγγελματίες της περιοχής μας μιας και αποτελεί  το βορειότερο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και έχει  μεγαλύτερη διάρκεια ο χειμώνας και συνεπώς  και μεγαλύτερο κόστος για θέρμανση . Αν σε όλα αυτά προστεθεί και το γεγονός πως τα καύσιμα στην περιοχή μας είναι ήδη ακριβότερα λόγο των μεταφορικών  το πρόβλημα του κόστους γίνεται δυσβάσταχτο και καθοριστικό για την επιβίωση των επαγγελματιών μας.
    Ζητούμε επιτακτικά την κατανόηση του προβλήματος και την άμεση διόρθωση του πρίν να είναι αργά με ολέθριες επιπτώσεις . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: