Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κιουρτίδη «Σιμπολέτ»

Στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, στις 3 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κιουρτίδη με τίτλο «Σιμπολέτ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίαμβος».
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα για το βιβλίο μίλησαν η κυρία Ελένη Παναρέτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας-Κειμενογλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και η κυρία Βάλια Λουτριανάκη, φιλόλογος - εκπαιδευτικός, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η ηθοποιός Δάφνη Μανούσου και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Μπιλίσης.
Το Σιμπολέτ αποτελεί ένα ταξίδι στον αγώνα της ανθρώπινης ύπαρξης, έναν ύμνο στη ζωή. Ο Γιώργος Κιουρτίδης στο βιβλίο αυτό ευμοίρησε να ψηλαφίσει με επιτυχία τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα με μια γλώσσα απλή και κατανοητή, σμιλεύοντας με αριστοτεχνικό τρόπο τους χαρακτήρες του βιβλίου.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του συγγραφέα, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, με πηγαίο χιούμορ, καυστικότητα και σαρκασμό αναφέρθηκε στη σύγχρονη πραγματικότητα, αναλύοντας με το δικό του μοναδικό τρόπο τις πτυχές του βιοτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.

Τίτλος: ΣΙΜΠΟΛΕΤ
Συγγραφέας: Γιώργος Κιουρτίδης
Κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Μυθιστόρημα
Σελίδες: 192
ISBN: 978-960-6814-51-8
Τιμή: 12,00

 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΙΑΜΒΟΣ
Χ.  ΤΡΙΚΟΥΠΗ  31  - ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 2103300443, FAX. 2103300464

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΠΑΝΕΛ ΟΜΙΛΗΤΩΝ, Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ 1000χλμ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΧΑΛΕΠΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ?

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά το έχουμε σκεφτεί και έχουμε σκοπό να κάνουμε πρόταση σε συγκεκριμένους ανθρώπους που ασχολούνται και αγαπάνε τον πολιτισμό , να γίνει κάλεσμα προς τον Κύριο Κιουρτίδη για παρουσίαση του Σιμπολέτ στο Σουφλί .