Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τοποθέτηση Ντόλιου για την πορεία του “Καλλικράτη”

Την πεποίθηση ότι από την 9μηνη εφαρμογή και διαδρομή του «Καλλικράτη», έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων, ενώ διαπιστώνεται ότι υπάρχει και πολύ μεγάλο περιθώριο στις αυτοδιοικήσεις Α’ και Β’ βαθμού για οικονομίες κλίμακας που μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων και αξιοποίησή τους για τις ανάγκες των περιφερειών και των δήμων, εξέφρασε ο βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Γιώργος Ντόλιος, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών. Ο βουλευτής αναγνώρισε ότι η εφαρμογή της μεταρρύθμισης «επηρεάζεται χωρίς αμφιβολία από την οικονομική συγκυρία και τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στη χώρα», αλλά έκανε λόγο και για την ανάγκη να εμπεδωθεί η περιφέρεια «ως ενιαία οντότητα και όχι ως άθροισμα νομαρχιακών-αναπτυξιακών ενοτήτων».
Παραδέχτηκε επίσης πως στο πρώτο στάδιο εφαρμογής του “Καλλικράτη” ανέκυψαν αρκετά θέματα, εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα ότι οι «εκκρεμότητες που υπάρχουν και σήμερα, αντιμετωπίζονται από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών», ενώ υποστήριξε ότι προς την κατεύθυνση αυτή μπορούν να συμβάλλουν θετικά και οι προτάσεις που θα καταθέσουν τα νέα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

ert

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Ντόλιος μάλλον ζεί σε άλλη χώρα !
Τα λαμόγια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν καταλαβαίνουν τίποτα και δεν λογαριάζουν κανέναν!
Οι καταγγελίες για παρατυπίες (παρανομίες) δεν λαμβάνονται στα σοβαρά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Εσωτερικών, και όταν θα τα "ανακαλύψουν" οι αρμόδιοι της Τρόϊκας θα είναι αργά!
Και τότε κ. Ντόλιο θα μας πείτε να πληρώσουμε και για τα "πάρτι με τα αναχώματα" ! (δικιά σας φράση ήταν ... την ξεχάσατε ??) Αλλά θα πάρετε τα ...