Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λευκίμη Έβρου
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λευκίμη Έβρου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει από χθες ανεξέλεγκτα την περιοχή.
Ειδικότερα, μετά από το σχετικό αίτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Αριστείδη Γιαννακίδη, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η οριοθετημένη περιοχή Λευκίμη-Σαράντα Σπίτια- Ερείπια Βυρίνης-ερείπια Κιτρινόπετρας-Ύψωμα Καρβουνιάρης-Μέλια-Β. Οικισμού Κοίλων-Ερείπια Αμυγδαλιάς.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 47 πυροσβεστικά οχήματα με περίπου 140 άνδρες, τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα.
Όλες οι δυνάμεις της περιφέρειας και των δήμων της περιοχής με τη συνδρομή μηχανημάτων, αλλά και ο στρατός έχουν κινητοποιηθεί για τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.
Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν αποτεφρωθεί 28.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες, ενώ αν η φωτιά επεκταθεί θεωρείται ότι θα απειληθούν και κτηνοτροφικές μονάδες.
Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ.Σαμαρά- Χρ.Παπουτσή
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα των πυρκαγιών και ιδιαίτερα για εκείνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό Έβρου.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: