Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Εποικοδομητική συνάντηση στην Αθήνα της Ένωσης Περιφερειών με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί


-Μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη
-Ενημέρωσε για τις αποφάσεις τα Σωματεία Ταξί της Περιφέρειας


Καθοριστικό ρόλο μεταξύ της κυβέρνησης και  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί προκειμένου για την εκτόνωση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί αποφάσισαν να διαδραματίσουν οι Περιφερειάρχες της χώρας σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα η Ένωση Περιφερειών, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουν σαν γέφυρα και να τεθεί τέλος στις κινητοποιήσεις. Για το περιεχόμενο της συζήτησης και το καλό κλίμα που επικράτησε ανάμεσα στους περιφερειάρχες και τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί που συμμετείχαν στη συνάντηση μίλησε ο κ. Γιαννακίδης στους εκπροσώπους των Σωματείων Ταξί της Περιφέρειας ΑΜ-Θ τους οποίους δέχτηκε στο κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή,  αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αθήνα.  


Ο κ. Γιαννακίδης κατέθεσε στη συνάντηση της Αθήνας την πρόταση για δέσμευση από την πλευρά του Υπουργείου Μεταφορών να ολοκληρωθεί ο δημόσιος διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί πριν την τελική διαμόρφωση της νομοθετικής ρύθμισης. «Ομόφωνα και ομόθυμα οι Περιφερειάρχες εγγυηθήκαμε για τον διάλογο στον οποίο θα λάβουμε μέρος όλοι, καθώς η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας ταξί περιέρχεται στις Περιφέρειες. Ζητήσαμε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί να γίνει αναστολή των κινητοποιήσεων ώστε να έχουμε πιο αξιόπιστο ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση». Ο κ. Γιαννακίδης ζήτησε η αναστολή των κινητοποιήσεων να ξεκινήσει από τη στιγμή της έναρξης της συνεδρίασης των περιφερειαρχών στην Αθήνα, το οποίο δεν ήταν εφικτό καθόσον δεν είχαν συναντήσει τους αρχηγούς των κομμάτων. Συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί έκτακτο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με εισήγηση για αναστολή των κινητοποιήσεων.
Οι περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν ομόφωνα να μην υπάρξουν οριζόντιες αποφάσεις αλλά να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: