Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Το ΥΠΕΚΑ διαβεβαίωσε την δέσμευση του Πρωθυπουργού για την επένδυση του χρυσού στην Θράκη

Απόλυτα ικανοποιημένα επέστρεψαν από την Αθήνα τα μέλη της αποστολής που συναντήθηκαν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το θέμα της εξόρυξης χρυσού.

Η αποστολή αποτελούνταν από θεσμικούς φορείς, τους υπουργούς, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Ροδόπης και του Έβρου, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και τους δήμαρχους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.

Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση έλαβαν την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός τον Ιανουάριο από την Κομοτηνή ότι «αν δεν το θέλουν οι τοπικές κοινωνίες δεν θα επιβάλουμε εμείς καμία επένδυση».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, δήλωσε ότι ο περιφερειακός και αναπτυξιακός σχεδιασμός για την περιοχή δεν συνάδει με την επένδυση των χρυσορυχείων, ένα ζήτημα που, όπως είπε, «ταλαιπωρεί» την περιοχή εδώ και 15 χρόνια.

Για απόλυτα ενωτικό κλίμα μεταξύ των εκπροσώπων της Θράκης σε ότι αφορά τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν στον Υπουργό έκανε λόγο, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Οι φορείς θα αποστείλουν στον κ. Παπακωνσταντίνου γραπτό κείμενο με τις θέσεις και τα επιχειρήματα τους.
http://www.inpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: