Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Επικοινωνία μέσω της γεύσης και του κρασιού


Τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού Κωνσταντίνο Παπακοσμά επισκέφθηκαν ο Serim Osman, συγγραφέας και αρθογράφος για θέματα διατροφής και ποτών και η Nilufer Tarikahya, μέλος του Ελληνοτουρκικού Σωματείου «Δάφνη» και συζήτησαν μαζί του για τρόπους επικοινωνίας των δύο λαών μέσω της γεύσης και του κρασιού.

Πρότειναν τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε ένα διακρατικό πρόγραμμα στο οποίο θα μετέχουν χώρες της Βαλκανικής αλλά και της Μαύρης Θάλασσας και θα έχει στόχο την κοινή προσέγγιση μέσω των τροφίμων αλλά και του τρόπου παρασκευής και φύλαξης αυτών.

Επίσης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για κοινές εκδηλώσεις τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με έμφαση στο ψάρι και στις γεύσεις που προέρχονται από αυτό. Επίσης πρότειναν την προβολή των τοπικών κρασιών στην Κωνσταντινούπολη, μιας και εκεί είναι ιδιαίτερα φημισμένα.

ΣΣ: Στη φωτογραφία ο κ. Serim Osman, η κ. Nilufer Tarikahya, οι συνεργάτες του γραφείου του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Πεσυρίδου και κ. Δαλάκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Παπακοσμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: