Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Χαμαλίδης, με αφορμή την ολοκλήρωση της 17ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2011

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή» κ. Χαμαλίδης, με αφορμή την ολοκλήρωση της 17ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Θα ήθελα να δηλώσω την αντίθεσή μου για την ενέργεια κάποιων θερμόαιμων παρευρισκόμενων στην τελετή λήξης της 17ης Συνάντησης Νέων, να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τη διοργάνωση, με πέταγμα μπουκαλιών και με κατάβρεγμα της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. κ. Ροροπούλου. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να επιλέξουν άλλον τρόπο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, η οποία είναι δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό.
Στη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης, έγιναν αισθητές οι λανθασμένες επιλογές της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. και του δημάρχου Ορεστιάδας, για τον τρόπο οργάνωσης της εκδήλωσης. Η ανεπάρκεια ήταν κάτι παραπάνω από φανερή, οι καλλιτεχνικές επιλογές σε μεγάλο βαθμό αποτυχημένες, η διαχείριση με αρκετά κενά, παραλείψεις, παρατυπίες. Το φιλότιμο 2-3 ανθρώπων δεν φτάνει για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.
Ήταν αναπόφευκτο, η αγανάκτηση κι η απογοήτευση του κόσμου, να εκφραστεί σε κάθε παρέα που ήρθε στον Άρδα. Ακόμη και στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, τα αρνητικά σχόλια είναι απίστευτα.
Ο θεσμός αυτός φαίνεται ότι έχει φτάσει σε οριακά σημεία συνέχειας ή μη. Είναι ανάγκη να αναθεωρηθούν πολλά πράγματα και να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι και οι επιδιώξεις του.
Η εκδήλωση αυτή αφορά σε συνάντηση νέων κι έτσι πρέπει να οργανώνεται και ν’ αντιμετωπίζεται στη βασική της δομή. Η γεωγραφική θέση της περιοχής, απαιτεί την ύπαρξη διασυνοριακού χαρακτήρα στη συνάντηση και για τους φορείς και καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν, αλλά και για τους πολίτες που θα παρακολουθήσουν.
Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να γίνει απολογισμός της εκδήλωσης και να ανοίξει ο διάλογος για τη σωτηρία και βελτίωση του θεσμού. Η συνάντηση νέων στον Άρδα είναι πάνω από δημοτικές παρατάξεις και δεν είναι πεδίο προσωπικής προβολής και πολιτικών επιδιώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: