Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ & ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ Ή ΕΞΟΔΟΥ

Γράφει ο Επιμηθέας


Μετά την Μυρσίνη Λοΐζου και την απαγόρευση στο ΠΑΣΟΚ να κάνει χρήση του "Καλημέρα Ήλιε" και ο Ηλίας Ανδριόπουλος απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ τη χρήση του "Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες".
Με επιστολή του που δόθηκε στην δημοσιότητα τις προηγούμενες μέρες, ο συνθέτης απαγορεύει στο σημερινό ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι του «θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες»!
Συγκεκριμένα ο Ηλίας Ανδριόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του:  «. Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του. Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς, στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους... ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.
Έχοντας υπ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», στίχοι Μ. Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη»......
Και ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Γραμματέας του Κινήματος καλεί τα μέλη και τους φίλους να ανανεώσουν  την κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ. Νομίζουμε στη σημερινή συγκυρία και με την νεοφιλελεύθερη στροφή που παίρνει, μέρα με την μέρα η πολιτική της κυβέρνησης, δεν προβλέπουμε να βρει και πολλούς να έχουν την διάθεση να ανανεώσουν. μια κάρτα «εισόδου» στα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, την αστυνομοκρατία, την βία, την ανεργία, την ύφεση, την φτώχια και την εξαθλίωση των πολιτών αυτής της χώρας, στο βωμό μιας υποτιθέμενης και νεφελώδους σωτηρίας.
Σύντροφοι,  μάλλον  είναι προτιμότερο να ετοιμάσετε τις  κάρτες εξόδου σας και ίσως τις κάρτες επιβίβασης σας .. Λέω.... εγώ ο «κακοπροαίρετος».

http://expression-gr.blogspot.com/2011/07/blog-post_3511.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: