Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Πάγωμα πληρωμών στις εφορίες - Συνεδρίαση για το νέο φορολογικό σύστημα

Πάγωμα κάθε είδους πληρωμών από τις εφορίες για την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Για πρωτοφανή οδηγία που στόχο έχει των εξωραϊσμό του προϋπολογισμού τον Ιούλιο κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.


Παράλληλα, αρχίζει ο εθνικός διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρώτη συνεδρίαση της σχετικής διακομματικής επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011 στις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών της οδού Καραγεώργη Σερβίας.


Με βάση τις προτάσεις που θα υποβληθούν κατά τη διαδικασία του διαλόγου, το υπουργείο Οικονομικών θα καταλήξει στις αλλαγές οι οποίες θα αφορούν στο σύνολο του φορολογικού συστήματος. Ειδικότερα, οι αλλαγές θα αφορούν στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, τις φοροαπαλλαγές οι οποίες θα επανεξεταστούν, τη φορολογία επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της μείωση της όπως και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.


Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές το φθινόπωρο.


skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: