Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣυνασπισμούΣυμπολίτες και συμπολίτισσες
Και προηγούμενα αλλά με μεγαλύτερη ένταση από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, έχει ξεκινήσει μια μεγάλης έντασης και έκτασης επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. Στην επίθεση αυτή πρωτοστατούν κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να αποδείξουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και προπηλακισμούς βουλευτών κ.λ.π.
Όλοι και όλες γνωρίζουμε πως αυτό είναι ένα τερατώδες ψέμα. Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε την εδώ και πολύ καιρό θέση μας ότι στελέχη και μέλη μας δεν συμμετέχουν, σε παρόμοιες εκδηλώσεις.
Στην ουσία η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει με επικοινωνιακό τρόπο το τερατούργημα του μεσοπρόθεσμου και να μεταθέσει τη συζήτηση από τις κατεδαφιστικές επιπτώσεις του στις ΄΄αποδοκιμασίες΄΄. Διάφοροι μηχανισμοί προσπαθούν να εφεύρουν ακόμα και σε ακτίνα χιλιομέτρων παρουσία μελών μας στα γεγονότα. Επίσημα κυβερνητικοί παράγοντες εφευρίσκουν ονόματα, προκαλώντας και κοινωνικό ζήτημα ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες. 
 
Επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν υιοθετεί αλλά είναι αντίθετος με πρακτικές που έχουν ως στοιχείο τους τη βία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως ο ΣΥΝ πάντοτε αντιπαρατίθεται πολιτικά και επιδιώκει την φανερή, μαζική, μαχητική και ειρηνική αντίσταση του λαού.
Γνωρίζουμε  πολύ καλά ότι οι βίαιες αντιδράσεις ευνοούν τον αντίπαλο να μεταθέσει το ζήτημα αλλά και δημιουργούν έδαφος για να αναπτυχθούν προβοκάτσιες με στόχο να ευνοηθούν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.
Βεβαίως, δεν πρόκειται να υποταχθούμε στην επίθεση και καλούμε το λαό να μην ΄΄τσιμπήσει΄΄. Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να γίνουμε ΄΄χωροφύλακες΄΄ της λαϊκής αγανάκτησης που προκαλεί η πολιτική κυβέρνησης, ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ. Εμείς επιμένουμε να αποκαλύπτουμε την πολιτική τους, να παρουσιάζουμε τη δική μας απάντηση στην κρίση, καλούμε το λαό σε μαζική αντίσταση, ζητάμε τώρα εκλογές. Χρειάζεται το μεσοπρόθεσμο να ανατραπεί στην πράξη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: