Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

«Αποφάσισαν» – «διέταξαν» – μετακόμισαν και ακυρώνουν τη λειτουργία του φορέα ανθρωπιάς «ΣΤΗΡΙΞΗ»


Νέες πρωτόγνωρες πρακτικές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Ενέργειες του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αλλά και «εκτελούμεν», χωρίς απόφαση του αρμόδιου Θεσμικού Οργάνου, του Διοικητικού Συμβουλίου, εξελίσσονται περί την «Στήριξη».
Ο φορέας κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΤΗΡΙΞΗ», συστάθηκε από τη Νομαρχία Ξάνθης προ 3ετίας περίπου για παροχή ανθρωπιάς και βοήθειας ως καταφύγιο στους προσωρινά αστέγους, στους έχοντες ανάγκη. Λειτούργησε με συμμετοχή όλων των παρατάξεων που για τα πάντα συναποφάσιζαν, ομόφωνα. Με τα φαινόμενα φτώχειας γύρω μας να οξύνονται, είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.
Πληροφορούμαστε ότι, τώρα, χωρίς γνώση και απόφαση του Δ.Σ. κάποιοι την «μετακόμισαν» από τον κατάλληλο χώρο μονοκατοικίας για πρόσκαιρες στεγάσεις σε καταστάσεις γυναικών και άλλωνSOS, σε κοινόχρηστο διάδρομο καπναποθήκης του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού.


 Νέοι καιροί, νέα ήθη!!! Ακυρώνουν τη λειτουργία του φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΤΗΡΙΞΗ», εργαλείου ανθρωπιάς, «μετακομίζοντας» την αυθαίρετα σε μη προσβάσιμη σε ανάπηρους καπναποθήκη και έχοντες ανάγκη και μη προσφερόμενη για προσωρινές στεγάσεις SOS κλπ, αφού στερείται κουζίνας και  υγειονομικών εγκαταστάσεων (τουαλέτες, λουτρό κλπ.).
Ζητάμε από τον κ. Γιαννακίδη, δημόσια εξηγήσεις για όσα πραξικοπηματικά συμβαίνουν και για την περιφρόνηση του θεσμικού ρόλου του Δ.Σ.
Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν πόσο ρηχά χρησιμοποιούνται από κάποιους οι όροι «συναπόφαση», «διάλογος», «διαβούλευση», «συνδιαμόρφωση»,τη στιγμή που οι ίδιοι παραβιάζουν, όχι μόνον αυτούς, αλλά υποχρεωτικές καταστατικές διαδικασίες συλλογικής λήψης αποφάσεων.
Η δημοκρατική συμπεριφορά και η ευαισθησία είναι στάση ζωής, είναι πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: