Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Όχι στα χρυσωρυχεία λέει ο καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ κ Θεοχάρης Ζάγκας


Την αντίθεσή τους ενάντια στα χρυσωρυχεία Θράκης διατύπωσαν ο καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ κ Θεοχάρης Ζάγκας και ο λέκτορας Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ κ Δανιήλ Σεργκενλίδης  μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα την «μεταλλουργία χρυσού» που διοργάνωσε στην Κομοτηνή, η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά του χρυσού, η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Δήμος Κομοτηνής.
«Λόγω της οικονομικής κρίσης έχει ανοίξει η όρεξη στους χρυσοθύρες και ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα χωρίς η Ελλάδα να ωφεληθεί δυστυχώς οικονομικά από αυτήν την ιστορία. Το μόνο που μας υπόσχονται είναι κάποιες θέσεις εργασίας , τις οποίες εγώ αποκαλώ θέσεις εργασίας «θανάτου» για τον λόγο ότι είναι θέσεις σε ένα άκρως ανθυγιεινό επάγγελμα», ανέφερε σε
 
δηλώσεις του ο o καθηγητής της σχολής  Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ κ. Θεοχάρης Ζάγκας υπογραμμίζοντας ότι, «έχουμε άπειρες εναλλακτικές λύσεις για την εξεύρεση παρόμοιων θέσεων εργασίας και επίσης το πιο σημαντικό θέμα που με κάνει αρνητικό σε αυτήν την ιστορία είναι ότι δημιουργούνται μόνιμες και μη αντιστρεπτές βλάβες στο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, αντίστοιχες βλάβες δεν έχουν σημειωθεί από τη αρχαιότητα μέχρι σήμερα στην ελληνική ύπαιθρο και αυτές έχουν να κάνουν με την καταστροφή των εδαφών και των υδάτινων πόρων». «Οι ευαγγελιζόμενες θέσεις εργασίας σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντισταθμιστούν με αυτές της απώλειας των οικονομικών δραστηριοτήτων που προκαλεί μια τέτοιου είδους μονοσήμαντη ανάπτυξη», σχολίασε  από την πλευρά του ο  λέκτορας Κτηνιατρικής σχολής του Α.Π.Θ κ Σεργκενλίδης Δανιήλ, υπογραμμίζοντας ότι, «η εξόρυξη αυτή του χρυσού στην περιοχή κάθε άλλο παρά ανάπτυξη αποτελεί. Είναι ουσιαστική υπονόμευση, διότι εξαφανίζει κάθε άλλου είδους προοπτική ανάπτυξης και ταυτόχρονα καταστρέφει όποιες θέσεις εργασίας θα μπορούσε να υποστηρίξει το περιβάλλον αυτής της περιοχής».
Συντάκτης :Όλγα Όρφανίδου ερτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: