Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Σαφάρι στον Άγριο Έβρο

Στις ακριτικές περιοχές του Νομού Έβρου περιηγήθηκε το Auto Τρίτη υπό την συνοδεία 9 SUV - Crossover 
αυτοκινήτων διανύοντας κοντά στα 2.100 χλμ. στο τετραήμερο αυτό οδοιπορικό, όπου μείναμε πάνω απ´ όλα εντυπωσιασμένοι με τα φυσικά κάλλη και την άγρια ομορφιά που προσφέρονται απλόχερα.

Στις ακριτικές περιοχές του Νομού Έβρου περιηγήθηκε το Auto Τρίτη υπό την συνοδεία 9 SUV - Crossover αυτοκινήτων διανύοντας κοντά στα 2.100 χλμ. στο τετραήμερο αυτό οδοιπορικό, όπου μείναμε πάνω απ´ όλα εντυπωσιασμένοι με τα φυσικά κάλλη και την άγρια ομορφιά που προσφέρονται απλόχερα.

Mετά το οδοιπορικό που έλαβε χώρα στη Βέροια και στο Σέλι, τον Οκτώβριο του 2010, με 9 SUV στα πλαίσια της εκδήλωσης "Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας", φέτος, λίγες ημέρες πριν από την τυπική έναρξη της Άνοιξης, πραγματοποιήσαμε ένα νέο ταξίδι προς την Βόρειο Ελλάδα, αυτή την φορά ακόμα μακρύτερα, στο Νομό Έβρου. Το πρόγραμμα ήταν αρκετά γεμάτο για το τετραήμερο ταξίδι, αφού το πρότζεκτ περιλάμβανε ουσιαστικά το γύρο του Νομού Έβρου, όπου είχαμε να επισκεφθούμε πολλά μέρη, τόσο μέσω επαρχιακών δρόμων, όσο και μέσω χωμάτινων διαδρομών.
Το χρονικό του οδοιπορικού Ξεκινώντας από τα γραφεία της εταιρείας στο Κρυονέρι, το πρωί της Παρασκευής κατά τις 10:00, βάλαμε "πλώρη" για τον Έβρο που ορισμένοι δεν τον είχαν επισκεφθεί και άλλοι τον γνώριζαν πολύ καλά ντυμένοι στα χακί…
Με τις απαραίτητες στάσεις για ανεφοδιασμό καυσίμων αλλά και για φαγητό, φθάσαμε περίπου κατά τις 17:30 στο πραγματικά υπέροχο συγκρότημα κατοικιών "Απολιθωμένο Δάσος" που βρίσκεται λίγο πιο έξω από το χωριό Λευκίμη Σουφλίου, διανύοντας συνολικά 822 χιλιόμετρα.
Αφού έγινε ανασυγκρότηση δυνάμεων, οδηγηθήκαμε στο χωριό Δαδιά για να καταλήξουμε στην ταβέρνα "Ο πελαργός" με… άγριες ορέξεις. 
Το Σάββατο στις 10:00 π.μ. ξεκίνησε το κομβόι των 9 αυτοκινήτων και 12 ατόμων για το γύρο του Νομού Έβρου.
Αρχικά, περάσαμε μέσα από το χωριό Λευκίμη, διανύσαμε 20 χλμ. χωματόδρομου στο Δάσος Δαδιάς και, μετά από φωτογραφήσεις και επίσκεψη στο κέντρο ενημέρωσης του Δάσους Δαδιάς, κάναμε μια στάση το μεσημέρι για μεζέδες στην Ταβέρνα "Λαγοτροφείο" που απέχει 5 χλμ. έξω από το Σουφλί.
Από εκεί περάσαμε τα χωριά Μικρό Δερειό, Ρούσσα και Μυλόπετρες (μέσα από χωματόδρομους) όπου επισκεφθήκαμε ένα παλαιό Μουσουλμανικό νεκροταφείο.
Κατόπιν κατευθυνθήκαμε στο Μικρό Δερειό, στους Μεταξάδες και στη Μικρή Δοξιπάρα, όπου λίγο πιο έξω από το χωριό βρίσκεται ο, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ταφικός τύμβος.
Ύστερα και ενώ είχε σουρουπώσει φτάσαμε στον ακριτικό Πεντάλοφο Έβρου όπου βρίσκεται η μονάδα εκτροφής θηραμάτων "Ευρωθήραμα", στο εστιατόριο της οποίας γευματίσαμε.
Από εκεί ξεκίνησε η επιστροφή περνώντας από την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, ενώ αργά το βράδυ φτάσαμε στο "Απολιθωμένο Δάσος" ύστερα από μια ολοήμερη περιήγηση διανύοντας σχεδόν 320 χιλιόμετρα. 
Την Κυριακή, λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί, κάναμε την πρώτη στάση στις Φέρες και πήραμε ένα πλούσιο πρωινό στο Ξενοδοχείο "Αργυρορρύτης". Γεμάτοι ενέργεια πήγαμε πρώτα στο ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας (στις Φέρες) που χτίστηκε το 1151/52 και μετά φτάσαμε στο Κέντρο Πληροφόρησης του Δέλτα Έβρου. Μετέπειτα, κατευθυνθήκαμε στα κανάλια του Δέλτα Έβρου και ξεναγηθήκαμε με βάρκες.
Έπειτα, οδηγήσαμε σε χωμάτινες διαδρομές και φτάσαμε στο Σουφλί κάνοντας μια στάση στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού. Αφού ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία της παραγωγής του μεταξιού και ενώ είχε ήδη περάσει η ώρα, καταλήξαμε στην Ταβέρνα "Ανεμόμυλος" και μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα επιστρέψαμε στην βάση μας.
Το πρωινό της Δευτέρας περιηγηθήκαμε στο 25 εκ. ετών απολιθωμένο δάσος και μετά άρχισε η επιστροφή προς την Αθήνα, με μια ολιγόωρη επίσκεψη στην αμφιθεατρικά κτισμένη Καβάλα.  http://www.autotriti.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: