Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή την 91η επέτειο της απελευθέρωσης της Θράκης


Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου «Ελευθέρια Θράκης 2011» και την συμπλήρωσή των 91 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης  στον εθνικό κορμό πραγματοποιήθηκε διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 28 Μαΐου, ώρα 19:30, στην Πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Γεωργίου Ντόλιου, της Προέδρου της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος, κ. Άννας Πεντιφράγκα, του Δημάρχου Καλλιθέας, κ. Κώστα Ασκούνη,  και του Αντιδημάρχου Καλλιθέας, κ. Κώστα Πολυχρονίδη. Ακολούθησε ομιλία του Αρχαιολόγου και επίτιμου εφόρου Αρχαιοτήτων, κ. Διαμαντή Τριαντάφυλλου, με θέμα «Οι αρχαιολογικοί Θησαυροί της Θράκης», και τέλος, η εορταστική βραδιά ολοκληρώθηκε με τα χορευτικά συγκροτήματα της ΠΑΟΝΕ και του Πολιτιστικού Οργανισμού Καλλιθέας υπό τη συνοδεία της μουσικής και των τραγουδιών του συγκροτήματος του κ. Βαγγέλη Δημούδη.


Την Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 11:00 τελέσθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύκη στην Πλατεία Καρύτση. Ακολούθησε εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Άρη Γιαννακίδη, και έπειτα, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στο πλαίσιο αυτών των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Γεωργίου Ντόλιου, δωρεάν επίσκεψη και ξενάγηση (στους Εβρίτες συμπολίτες) στο Μουσείο Ακρόπολης. Η ξενάγηση ξεκίνησε με την υποδοχή του Διευθυντή του Μουσείου, κ. Δημήτριου Παντερμαλή, αφού προηγήθηκε ομιλία του υφυπουργού για την συμβολική αυτή επίσκεψη εν όψει της επετείου της απελευθέρωσης της Θράκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: