Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Από 4 μέχρι 15 Μαΐου τα Ελευθέρια 2011 στην Αλεξανδρούπολη

Την Τετάρτη 4 Μαΐου ξεκινά ο εορτασμός των Ελευθέριων 2011 στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για την 91η επέτειο της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας του Έβρου και ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, τιμώντας τη μνήμη της 14ης Μαΐου του 1920.

«Μπροστά στα αδιέξοδα της ύπαρξής μας, σήμερα, οι αγώνες των προγόνων μας αποτελούν σύμβολα αντίστασης και θάρρους, που τόσο έχουμε ανάγκη για να κατακτήσουμε την μεγάλη ανάταση και την υπέρβαση της κρίσης», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ενώ προσθέτει «εορτάζοντας τα "Ελευθέρια" ρίχνουμε λίγο από το λαμπρό φως του 1920 στα σκοτάδια της δύσκολης, γεμάτης πόνο εποχής μας. Γιατί η δημοκρατία και η ελευθερία είναι διαρκείς αγώνες κι αγωνίες και εντάσσονται στη διαχρονικότητα της ταυτότητάς μας».


Οι εκδηλώσεις, που θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου, φέτος περιέχουν και μια ιδιαίτερη αναφορά στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, στο πλαίσιο των οποίων η Αλεξανδρούπολη θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα Πόλις Αμφιτρύων.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ομιλίες, συναντήσεις, ενημερωτικές, μουσικές, θεατρικές, κινηματογραφικές, λογοτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που διευρύνονται από το Δημοτικό Θέατρο και την Πλατεία του Φάρου μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό και το Στάδιο «Φώτης Κοσμάς» αξιοποιώντας σχεδόν όλα τα σημεία της πόλης, όπως πάρκα και μουσεία.

http://www.inpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: