Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Κομπίνα εις βάρος στρατιωτών σε φυλάκιο του Έβρου

Το "Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος" δημοσιοποίησε καταγγελία στρατιωτών από τον Έβρο, σύμφωνα με την οποία, χρυσές bussiness φαίνεται να κάνει επιλοχίας σε φυλάκιο στον Έβρο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός τελεί υπεύθυνος διαχείρισης στο ΚΨΜ. Η κερδοφόρα επιχείρηση στήνεται τις Κυριακές, μέρα που σχεδόν πάντα είναι και αρχιφύλακας. Κατά περίεργη σύμπτωση το κυριακάτικο συσσίτιο περιλαμβάνει κονσέρβα βιομηχανοποιημένου κρέατος και μάλιστα σε μικρότερες μερίδες από το συνηθισμένο. Όσο και αν ο υπαξιωματικός ισχυρίζεται ότι βάζει τα προβλεπόμενα γραμμάρια, η ουσία είναι ότι με αυτές τις μερίδες δε γίνεται να χορτάσουμε με τίποτα. Ας μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στο πιο ευτελές, φθηνό και χαμηλής ποιότητας φαγητό που υπάρχει στο στρατό (κατά γενική ομολογία)...»


Αυτές είναι οι μέρες που επιλέγει να πουλάει στο ΚΨΜ hot-dog με 1,20 ευρώ το ένα χρησιμοποιώντας αρκετά υλικά από αυτά που προορίζονται για το φαγητό των φαντάρων. Ένα καλοστημένο κόλπο στην πλάτη των φαντάρων, 0% κόστος - 100% κέρδος. Είναι τόσες οι συμπτώσεις που είναι αδύνατο να σκεφτούμε ότι όλα γίνονται εν αγνοία των μονάδων που επανδρώνουν το φυλάκιο.

Και συνεχίζει στην καταγγελία του το "Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος":«Σίγουρα στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι αξιωματικοί. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που υπάρχουν υπόνοιες για κακοδιαχείριση στα αναλώσιμα υλικά. Είναι γνωστό παντού ότι με τέτοιες μεθόδους είτε βουλώνονται λογιστικές τρύπες είτε κερδίζουν επιτήδειοι. Αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί και δεν θέλει να ελέγξει την απόσταση ανάμεσα στα προβλεπόμενα και σε αυτά που όντως καταναλώνουν οι φαντάροι, από το φαγητό μέχρι την χλωρίνη.


Αν σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς κάνει περικοπές (κάρτες επιβίβασης, είδη ρουχισμού και καθαριστικά) καταλαβαίνει κανείς πώς εκτινάσσεται το κόστος της θητείας. Σε μια εποχή που όλοι ασχολούνται με τις μίζες στα υποβρύχια, για εμάς το μεγάλο σκάνδαλο είναι η ταύτιση των στρατιωτικών δαπανών με τους εξοπλισμούς. Στεναχωριούνται που με τη χασούρα από τις μίζες δεν μπορούν να αγοράσουν επιπλέον όπλα.


Ξέρουμε δυστυχώς, ότι για εμάς δεν περισσεύει τίποτα. Γι' αυτό για εμάς σκάνδαλο μεγάλο είναι το 1,2 ευρώ που πάει στο hot-dog. Γιατί το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στο αεροπορικό εισιτήριο (για να μη χάσουμε μέρες από τη λιγοστή άδειά μας), στα ισοθερμικά (για να μην πεθάνουμε από το κρύο), στις χλωρίνες (για να ξεβρομίσουμε), στο εμφιαλωμένο νερό (για ξεδιψάσουμε), στα βερνίκια και τα ξυριστικά (για να μην τιμωρηθούμε). Κάθε μέρα βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Να σταματήσουν τουλάχιστον να μας κοροϊδεύουν μέσα στη μούρη μας, κάνοντας κόλπα που θυμίζουν μπακάληδες από ελληνικές ταινίες». 
http://alexpolisonline.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: