Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Μια Ιστορία ....


γράφεται σε συνέχειες από εσάς…


Λίγα λόγια...

Tο 1958 o συγγραφέας Γιάννης Μαρής εμπνεύστηκε ένα πρωτότυπο εγχείρημα, τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος από διαφορετικούς συγγραφείς. Kάθε συγγραφέας θα συνέχιζε την αφήγηση από εκεί που την άφησε ο προηγούμενος, εκμεταλλευόμενος με όποιον τρόπο ήθελε το υλικό των προηγουμένων ενοτήτων και χωρίς συννενόηση με τους υπόλοιπους για την εξέλιξη της πλοκής.
Το προϊόν αυτού του εγχειρήματος, το Μυθιστόρημα των Τεσσάρων, γράφτηκε από τέσσερις σπουδαίους εκπροσώπους της Γενιάς του ’30, τους Άγγελο Τερζάκη, Στράτη Μυριβήλη, Ηλία Βενέζη και Μ. Καραγάτση και γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία.

 
Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του maga.gr είναι η διαδικτυακή στέγαση δημιουργών τέχνης που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν εύκολα τη δουλειά τους. Σε αυτό το πλαίσιο και με σκοπό να προάγουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας το συγγραφικό ταλέντο, τη φαντασία, αλλά και το αναγνωστικό ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία, διοργανώνουμε ένα ανάλογο εγχείρημα εμπνευσμένο από το Μυθιστόρημα των Τεσσάρων.
Η ιδέα μας είναι η συγγραφή μιας ιστορίας σε συνέχειες που θα δημοσιεύονται στο maga.gr, από πολλούς σε σειρά συμμετέχοντες, χωρίς απαραίτητα εκδοτικό παρελθόν, ή προηγούμενη συγγραφική εμπειρία και χωρίς συνεννοήση μεταξύ τους. 
Την επιμέλεια του εγχειρήματος έχει o διακεκριμένος συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

Το τελικό μυθιστόρημα θα διατεθεί ως βιβλίο ελεύθερης πρόσβασης σε ηλεκτρονική και ενδεχόμενα σε έντυπη μορφή.
Δηλώστε συμμετοχή στη "μια ιστορία" με email στη διεύθυνση: istoria@maga.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: