Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας για την Αλήθεια» στο Φεστιβάλ Αλ Τζαζίρα

Σκηνή από το ντοκιμαντέρ του Ν. ΜεγγρέληΣκηνή από το ντοκιμαντέρ του Ν. ΜεγγρέληΗ ταινία ήταν η μόνη φετινή ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ, που έριξε την αυλαία του την περασμένη Κυριακή.

Ο «Πεθαίνοντας για την αλήθεια» διεκδίκησε το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης μαζί με το ντοκιμαντέρ «Γιοί της Θάλασσας» του Μάικλ Λιντς και την «Ροζ Σαρία» της πολυβραβευμένης Βρετανίδας σκηνοθέτιδας Κιμ Λοντσινότο, που κέρδισε το Χρυσό βραβείο.

Το ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας για την Αλήθεια», διάρκειας 74 λεπτών, ρίχνει ένα διεισδυτικό βλέμμα στην υπόθεση των δημοσιογράφων και ξένων ανταποκριτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στο Ιράκ, από την έναρξή του μέχρι και σήμερα.

Η ταινία τιμήθηκε ιδιαίτερα από την διοργάνωση, αφού προβλήθηκε στην καλύτερη ώρα και ημέρα του φεστιβάλ (Σάββατο, στις 8 το βράδυ) και εισέπραξε θερμό χειροκρότημα από τους θεατές και θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή.

Το ταξίδι του «Πεθαίνοντας για την αλήθεια» στα ξένα φεστιβάλ, συνεχίζεται τον Ιούνιο στο Νόβισαντ, καθώς και στο Φεστιβάλ του Αλγερίου.e-net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: