Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

26/04 Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας


Όταν αναφερόμαστε στη Διανοητική Ιδιοκτησία εννοούμε τόσο την πνευματική ιδιοκτησία (δικαιώματα καλλιτεχνών πάνω στο έργο τους), όσο και τη βιομηχανική ιδιοκτησία (δικαιώματα εφευρετών πάνω στις δημιουργίες, δηλαδή τις πατέντες).
Η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Απριλίου, ημερομηνία που εγκαθιδρύθηκε το 1970 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας, που προστατεύει τα ανωτέρω δικαιώματα σε όλο τον κόσμο.
Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας είναι η ενημέρωση του κοινού για το ρόλο και τη σημασία της διανοητικής ιδιοκτησίας στην καθημερινή ζωή και η επισήμανση της συνεισφοράς των καλλιτεχνών και των εφευρετών στην ανάπτυξη των κοινωνιών σε ολόκληρο τον κόσμο.Θέμα του φετινού εορτασμού (2007): «Ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα». Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, που προστατεύει τα δικαιώματα της πνευματικών δημιουργών στην Ελλάδα, έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Απριλίου οι ακόλουθες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100), με ελεύθερη είσοδο:
  • Θεατρική παράσταση και θεατρικό αναλόγιο, με έργα του Ευγένιου Τριβιζά. (5 - 7 μ.μ.)
  • Χορευτικό δρώμενο, σε επιμέλεια Φωκά Ευαγγελινού. (7 - 7:30 μ.μ.)
  • Λαϊκή συναυλία του Λάκη Χαλκιά και της Νάντιας Καραγιάννη. (7:30 - 9 μ.μ.)
  • Ποπ συναυλία με τους «Μπλε». (9:30 - 11 μ.μ.)
sansimera.gr
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: