Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Από σήμερα στους γιατρούς του Ο.Α.Ε.Ε. και Ο.Π.Α.Δ.

Από σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ να επιλέγουν ελεύθερα οποιονδήποτε γιατρό, από το σύνολο των 20.000, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον Ο.Α.Ε.Ε. και στον Ο.Π.Α.Δ.
Αργά χθες, στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, και με τη συμμετοχή των διοικητών των τριών μεγάλων Ταμείων (Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε. και Ο.Π.Α.Δ.).
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν λεπτομέρειες που αφορούν στον καλύτερο συντονισμό των Ταμείων, ενόψει της εφαρμογής από αύριο Δευτέρα, της σχετικής.
Οι λίστες των γιατρών του νομού Αττικής έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, και την Τρίτη θα δημοσιευτούν κατάλογοι ανά νομό στον επαρχιακό Τύπο.
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, θα επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, ενώ τις πρώτες εβδομάδες της εφαρμογής του μέτρου και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, θα συνταγογραφούν στα απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα. Το σύνολο αυτών των δελτίων θα υποβάλλεται στο τέλος του μήνα στο ΙΚΑ και θα καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: