Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Μπίζνες στον Έβρο


Από τα χρήματα φαίνεται πως εξαρτάται η εθνικότητα των μεταναστών που συλλαμβάνονται στον Έβρο. Καταγγελίες για τους διερμηνείς. Πώς παράνομοι μετανάστες καταφέρνουν να μένουν ελεύθεροι μέσα σε λίγες μέρες
Έναν τρόπο να βγάζουν εύκολα χρήματα είχαν βρει διερμηνείς, στον Έβρο, οι οποίοι συνεργάζονται με την Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", οι διερμηνείς έπαιρναν χρήματα, ώστε να δηλώνουν άλλη εθνικότητα για τους παράνομους μετανάστες και έτσι να εξασφαλίζεται η παραμονή τους στη χώρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήκοος Συρίας είχε καταγραφεί ως Παλαιστίνιος, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε λίγες μέρες μπορούσε να φύγει από το κέντρο κράτησης και να κινηθεί προς την Αθήνα.
Επίσης σύμφωνα με καταγγελία τεσσάρων μεταναστών από τη Συρία, ο διερμηνέας τους στον Έβρο τους είχε ζητήσει χρήματα ώστε να τους καταχωρίσει ως Αφγανούς και Παλαιστίνιους. Δεν του έδωσαν χρήματα και όπως καταγγέλλουν παρέμειναν κρατούμενοι.Στις 6 Ιανουαρίου, μια μέρα μετά την καταγγελία, οι τέσσερις οδηγήθηκαν στο Τµήµα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας χωρίς τους διερµηνείς τους.
Οπως προέκυψε, ο διερµηνέας είχε καταχωρίσει µόλις τον έναν µε τη σωστή χώρα προέλευσης. Τον πρώτο τον είχε καταχωρίσει ως Αλγερινό, τον δεύτερο ως Τυνήσιο και τον τέταρτο ως Παλαιστίνιο.
Ο 30χρονος Σύρος, που εµφανιζόταν ως Παλαιστίνιος, ρωτήθηκε για περισσότερες λεπτοµέρειες, αποκάλυψε πως του ζητήθηκαν 500 ευρώ για αυτόν και έναν συγγενή του από τον διερµηνέα, ενώ άλλοι δέκα κρατούµενοι είχαν καταφέρει να µαζέψουν 1.000 ευρώ για να... γίνουν Παλαιστίνιοι.

news247

2 σχόλια:

Maria Vlassopoulou είπε...

Άραγε έχουν κάποια ποινή οι διερμηνείς για την εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών? Θα μπορούσαν να χάνουν παντοτινά την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος :):):)

Ανώνυμος είπε...

Souflievros
όλοι γνωρίζουν και κανένας δεν μηλάει στον Εβρο για τις Μπίζνες που γίνεται με τους μετανάστες!

Δεν συμφέρει στην "τοπική οικονομία" να σταματησει η είσοδος των μεταναστών διότι θα χάσουν πολλά άτομα, πολλά χρήματα !


Το μαύρο χρήμα που υπάρχει στον Εβρο νομιμοποιήται με δήθεν επαγγελματικές δραστηριότητες (μαγαζιά βιτρίνες... )