Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Στο φως μεγάλο σκάνδαλο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Φαγοπότι εκατομμυρίων ευρώ στην Υγεία!
Οικονομική ζημιά 1 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από προμήθειες αναλώσιμων υλικών και συσκευών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης!

Υποθέσεις που μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας εστάλησαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Ανδρεάς Λοβέρδος.
Πρόκειται για υποθέσεις των οποίων η οικονομική ζημία για το δημόσιο ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 7.332.866 ευρώ.

Ενδεικτικά αναφέρεται περίπτωση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Από έρευνα που διεξάγει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας στις συμβάσεις για την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού προκύπτει ζημία για το δημόσιο ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται το ποσό να είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Σε περίπου 975.000 ευρώ ανέρχεται η ζημία για το δημόσιο σχετικά με τους διαγωνισμούς προμήθειας αναλώσιμων υλικών και συσκευών στο
Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης...»

Επίσης, σχετικά με τη χρήση οστικών μοσχευμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας προκύπτει ζημία ύψους 830.000 ευρώ.

Περίπου 2.280.000 ευρώ υπεξαίρεσε από το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Καρδίτσας, υπάλληλος του Κέντρου. Τα χρήματα προέρχονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία και αφορούσαν νοσήλια των παιδιών. Η υπεξαίρεση γινόταν από το 2005 έως το 2009.

Επιπλέον κατά 1.670.000 ευρώ ζημιώθηκε το δημόσιο από πλαστές συνταγές ασφαλισμένων του δημοσίου από 22 γιατρούς τον Πειραιά.

Επίσης, από τους ελέγχους στις κάρτες μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρίες που εκδίδονται σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ εξοικονομήθηκαν από επιστροφές περίπου 2.500.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις εν λόγω υποθέσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου, 302 συμβάσεων μεταξύ της SIEMENS και Νοσοκομείων, τα οποία μετά την υποβολή τους από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής διαβιβάσθηκαν από τον ίδιο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Αναλυτικά για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης...
Σύμφωνα με τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές Υγείας, μεγάλο σκάνδαλο εντοπίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου η οικονομική ζημιά που υπέστη το δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 974.676 ευρώ εξαιτίας παραβάσεων σε διαγωνισμούς αναλώσιμων υλικών χειρουργείου, υγειονομικού υλικού, συσκευών-οργάνων ιατρονοσηλείας, επιδεσμικού υλικού κ.α. Ήδη το πόρισμά τους διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε μια ακόμη υπόθεση στο ίδιο νοσοκομείο που αφορούσε προμήθεια φαρυγγικών αεραγωγών για τα έτη 2005 - 2006 ποσού 16.938 ευρώ. 

http://alexpolisonline.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: