Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Άρης Γιαννακίδης : Σύσκεψη εργασίας με τους φορείς του Έβρου

Συναντήσεις εργασίας με τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη  είχε χθες  Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2010 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης.

 Η πρώτη σύσκεψη  της περιφέρειας έγινε στο Διδυμότειχο με σκοπό τον συντονισμό όλων των αυτοδιοικητικών φορέων παρουσία των δημάρχων του  Έβρου , της Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας Νικολάου και των προέδρων ΤΟΕΒ . 
Σημειολογικά έγινε η πρώτη συνάντηση στον Έβρο ως Απαρχή της Θεσμικής μας παρουσίας εδώ , τόνισε ο Άρης Γιαννακίδης όπου βιώνει εδώ και χρόνια σημαντικές αναπτυξιακές στερήσεις  αλλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν σχέση με το επαναλαμβανόμενο καιρικό φαινόμενο και τις πλημμύρες . Επίσης δεσμεύομαι ότι έτσι θα λειτουργήσουμε ,  θα συναποφασίζουμε σε μια εταιρική σχέση και θα συνδιαμορφώνουμε την επόμενη μέρα και τον αναπτυξιακό μας βηματισμό . Δεν θα αποφασίζω μόνος μου ούτε με το περιφερειακό συμβούλιο αλλά όλοι μαζί οι φορείς . 

Ο Δήμαρχος Σουφλίου κύριος Πουλιλιός δήλωσε ότι δεν βλέπει λύσεις για το πρόβλημα των πλημμυρών αλλά μόνο προθέσεις και μόνο αυτό δεν φτάνει . Αν έρθουν τα νερά ,τα αναχώματα θα σπάσουν γιατί ένας τενεκές νερό σε ένα ποτήρι χωράει αλλά περισσεύει ( ;;;) ....... έτσι γίνεται και στο ποτάμι .  

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κύριος Λαμπάκης τόνισε την σημαντικότητα της συνεργασίας όλων των αρχών με την περιφέρεια για την λύση των προβλημάτων  . Δυνατά και ισχυρά τα θέματα που συζητήθηκαν είπε .

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κύριος Πατσουρίδης  δήλωσε ότι  συζητήθηκαν τα προβλήματα του τόπου και όλα τα έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ , επίσης εξέφρασε την πεποίθηση της επανάληψης τέτοιων συσκέψεων . 

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας , Δημήτρης Μουζάς τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί το δίκτυο νομαρχιών στην περιοχή της Ορεστιάδας που όπως είπε χαρακτηριστικά έδωσε λύσεις σε πολλά ζητήματα στο παρελθόν .

Πληροφορίες Δέλτα tv
souflievros


Δεν υπάρχουν σχόλια: