Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Απάτη κατά του ΙΚΑ

Η προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και των Διοικήσεων των Ταμείων να περιορίσουν φαινόμενα διαφθοράς και απάτης σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων φαίνεται να αποδίδει.

    Αυτό προκύπτει και από την εξάρθρωση του κυκλώματος απάτης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ, που, όπως φαίνεται και από το σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας, εμφάνιζε ονόματα ανύπαρκτων εργαζομένων στις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις των εργοδοτών, οι οποίοι ήταν κυρίως κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρίες.

    Με τη συνεχή παρακολούθηση των στοιχείων των επιχειρήσεων που υποβάλλουν αναλυτική περιοδική δήλωση και δεν καταβάλλουν καταρχήν εισφορές, μετά και τις αλλαγές που προώθησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τον τρόπο υποβολής των συγκεκριμένων δηλώσεων, δόθηκε η δυνατότητα να εντοπιστεί και να εξαρθρωθεί το συγκεκριμένο κύκλωμα.

        Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει δώσει εντολή να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Δηλώνει ότι θα συνεχίσει απαρέγκλιτα τη συστηματική προσπάθεια για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της απάτης σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα δούμε κάποιον στη ΦΥΛΑΚΗ ?
Τα πρωτοσέλιδα και Δελτία των 8.ΟΟ με τις ανακοινώσεις για μεγάλα σκάνδαλα τα βαρεθήκαμε !

Θα πληρώσουν οι κλέφτες ? ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?