Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Κλειστό απο τις αρχές του χρόνου το Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου

Άρχισαν τα όργανα , κλείνουνε οι πόρτες ..... 
Από τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου , οι επισκέπτες του Δημοτικού Μουσείου Σουφλίου βρίσκουν τις πόρτες του κλειστές  . ... 
Το Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου ( αρχοντικό Μπρίκα ) δεν λειτουργεί από τη νέα χρονιά γιατί δεν υπάρχει υπάλληλος να το λειτουργήσει ....(;;;;;; )  . Η υπάλληλος που εργαζόταν στο Μουσείο και είχε τοποθετηθεί εκεί επί θητείας Κακαλή , δεν ήταν με σύμβαση γιαυτό και σταμάτησε την εργασία της  την τελευταία ημέρα του χρόνου .
Η νέα Δημοτική αρχή διατηρεί κλειστό το Μουσείο και δεν προτίθεται να δώσει λύση μέχρι ωσότου περάσει το τρίμηνο μετάβασης στα νέα Καλλιρατικά δεδομένα και πριν ολοκληρωθεί η απογραφή των υπαλλήλων του νέου Δήμου Σουφλίου . Ας ελπίσουμε ότι μετά το πέρας του τριμήνου θα ανοίξει το Μουσείο ...αν και απαράδεκτο να μη συνεχίζεται η λειτουργία του ελαφρά την καρδία . 
 Tα Μουσεία δεν είναι μόνο να τα εγκαινιάζουμε αλλά να εξασφαλίσουμε για την σωστή και έκρυθμη λειτουργία τους και πάνω από όλα για τη διάρκεια αυτής !
Δεν σταματά να λειτουργεί ο Δήμος και οι φορείς του ούτε για μια μέρα σε όποια νέα πραγματικότητα κι αν αυτός βρίσκεται . 
Επίσης χωρίς υπάλληλο έμεινε από χθες και το πολιτιστικό κέντρο της ΔΗΚΕΔΗΣ ( πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο ) μιας και έχουμε την ίδια περίπτωση . Υπάλληλος 
χωρίς σύμβαση αλλά και απλήρωτη εδώ και ένα χρόνο , ελαφρά την καρδία ...σήμερα είναι άνεργη (;;;;;) . Ποίος υπεύθυνος (αν υπήρξε ποτέ ) από την προηγούμενη Δημοτική  αρχή αλλά και τη σημερινή θα μας απαντήσει ; Αν και ο προηγούμενος πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΣ κύριος Πατέλης είναι και σύμβουλος της νέας Δημοτικής Αρχής ... 
Πως εξασφάλισε αυτούς τους αόρατους υπαλλήλους ; πως θα δικαιολογήσουν την εργασία τους σήμερα για να διεκδικήσουν όσα τους οφείλει ο Δήμος και η επιχείρηση αφού πρόσφεραν σε αυτόν την υπηρεσία τους ; Δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει σήμερα το πολιτιστικό κέντρο ούτε ποιος θα ανοίξει να υποδεχτεί τους μαθητές των τμημάτων αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν 100 και πλέον μαθητές να σταματήσουν τα μαθήματα των τμημάτων που παρακολουθούσαν . 

souflievros
4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τι θα αφήσουν στη θέση του!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι εύκολο να εξασφαλίσεις την λειτουργεία των μουσείων και του ΔΗΚΕΔΗΣ σε εποχές που η ανεργία καλπάζει, τα οικονομικά των Δήμων είναι χάλια, οι χορηγοί (πχ Τράπεζες) έχουν τα δικά τους προβλήματα, οι τοπικοί άρχοντες ανύπαρκτοι κλπ κλπ .

Ανώνυμος είπε...

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα !
Στην φωτογραφία φαίνονται τα φώτα ξεχασμένα ... είναι καιρός για σπατάλες ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥΣΕ ΑΚΟΜΑ .Ο ΠΟΥΛΙΛΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ...ΑΡΒΥΛΑ