Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Π. ΑΜ&Θ: Χωρίς τουριστική προβολή λόγω «Καλλικράτη»

Εκτός διαφημιστικής καμπάνιας αφήνει ο «Καλλικράτης» την Ανατολική Μακεδονία Θράκη διότι δεν προβλέφτηκε ο ανάλογος προϋπολογισμός για τη συμμετοχή της περιφέρειας στις εκθέσεις κυρίως των βαλκανικών χωριών που αρχίζουν τον επόμενο μήνα.
Στη προχθεσινή συνάντηση ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων στην Κομοτηνή υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους.
Στην ίδια σύσκεψη μετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κώστας Παπακοσμάς επεσήμανε τα εξής: « Πράγματι δεν προβλέφθηκε προϋπολογισμός για τη διαφημιστική καμπάνια της περιφέρειας», αποδίδοντας έτσι «σε αβλεψία του Καλλικράτη», αλλά και στην αδράνεια των πρώην νομαρχιών να εντάξουν αντίστοιχο κονδύλι στον προϋπολογισμό που παρέδωσαν.
Επισημαίνεται παράλληλα, ότι σύμφωνα με τον κ. Παπακοσμά η τουριστική προβολή της χώρας θα σχεδιάζεται στο εξής αποκλειστικά από την ΕΟΤ. «Η περιφέρεια δεν πρόκειται να στείλει εκπρόσωπό της σε καμία έκθεση. Απλώς θα στηρίζει τους συμμετέχοντες είτε είναι δήμοι είτε ενώσεις ξενοδόχων με υλικοτεχνική υποδομή».

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: