Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Ψηφιακό Βιβλίο . ( ; ) Ακόμα και οι λάτρεις της τεχνολογίας δεν αποδέχτηκαν με τη θέρμη που αγκαλιάζουν κάθε καινοτομία της πληροφορικής, την είδηση για εισαγωγή του ψηφιακού βιβλίου στην αγορά. Η ιστορία «βιβλίο», άλλωστε, είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη μυρωδιά, την αφή, γενικά τις αισθήσεις και η ψηφιοποίηση καταργεί τις περισσότερες από αυτές.

    Οι καιροί, όμως, αλλάζουν και η μετάβαση από το χαρτί στα bytes έχει ήδη ξεκινήσει. Ο όρος e-book (ηλεκτρονικό βιβλίο) γίνεται όλο και πιο γνωστός. Τα e-books προσπαθούν να μιμηθούν τα παραδοσιακά βιβλία, αξιοποιώντας όλες τις τεχνικές παραλλαγής, παρέχοντας σελιδοδείκτες, σημειώσεις πάνω στο κείμενο, υπογραμμίσεις και ευρετήρια. Διακινούνται ηλεκτρονικά και μπορούν να διαβαστούν από κάθε ενδιαφερόμενο, είτε online, είτε αφού προηγουμένως «κατέβουν» (downloading) στον υπολογιστή ή σε άλλη φορητή συσκευή ανάγνωσης (e-book readers).

Κόκλα εναντίον Ζαμπουνίδη για τα αναχώματα!Συνέχεια δίδεται από την πλευρά της περιφέρειας ΑΜΘ στο θέμα της μη αποκατάστασης των ρηγμάτων των αναχωμάτων του Έβρου, μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις του νομάρχη Έβρου, κ.Ζαμπουνίδη, για τους κινδύνους που υπάρχουν από τα κατεστραμμένα αναχώματα.
Η περιφέρεια απαντά, πως οι δηλώσεις γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού, και το σχετικό της δελτίο αναφέρει τα εξής:
Στην τελευταία σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Έβρου (στις 29-9-2010) αναφορικά με το τοπικό σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ» ενόψει της χειμερινής περιόδου 2010 - 2011, ο Νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης δήλωσε, όπως αποτυπώνεται σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, ότι: «...υπάρχει θέμα με το ρήγμα που έγινε στην περιοχή του Πόρου Φερών, του οποίου η αρχική μελέτη προέβλεπε για την αποκατάστασή του 1.000.000 ευρώ αλλά βρέθηκαν 500.000 ευρώ, οι εργολάβοι δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό με αποτέλεσμα να μη γίνει ο διαγωνισμός. Είμαστε όμως ήδη στον Οκτώβριο και φοβάμαι ότι με μία βροχούλα δεν θα προλάβει τίποτα να κάνει η Περιφέρεια...» Ζήτησε μάλιστα ο κ. Νομάρχης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης να ενημερώσει τον κόσμο για το τι συμβαίνει.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής: Δεν υπάρχει ρήγμα στην περιοχή του Πόρου Φερών που να προκαλεί αυτές τις ανησυχίες, καθόσον το υπάρχον ρήγμα αποκαταστάθηκε 

Loneliness in autumn ....

 http://fotoiraklio.blogspot.com/2010/10/loneliness-in-autumn.html

Κ. Σκανδαλίδης: Το α’ τρίμηνο του 2011 στη βουλή το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς
Με νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα καθορίζονται όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία συνεταιρισμών, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης από τη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι η επανεκκίνηση της Ελλάδας σε συνθήκες ευημερίας, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς δανεικά και δεκανίκια, και το ΠΑΣΟΚ έχει χρονοδιάγραμμα σε μια τέτοια προοπτική.
Στο ζήτημα των συνεταιρισμών θα γίνουν, όπως είπε, όλα από την αρχή. Σήμερα υπάρχουν 6.500 συνεταιρισμοί και 117 ενώσεις συνεταιρισμών και πολλοί είναι «συνεταιρισμοί σφραγίδες». Με νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα καθορίζονται όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία συνεταιρισμών. Στόχος του υπουργείου είναι η διαπραγμάτευση από ομάδες παραγωγών και διεπαγγελματικές οργανώσεις απευθείας με την αγορά για την πώληση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.
Ο κ. Σκανδαλίδης ανήγγειλε τη συγχώνευση του ΕΘΙΑΓΕ με τον οργανισμό κατάρτισης και εκπαίδευσης «Δήμητρα», είπε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ερευνητικά εργαστήρια χωρίς ερευνητές και σημείωσε ότι θα κλείσουν κάποιες περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου

Στο χώρο της Υγείας υπήρξαν καθυστερήσεις τουλάχιστον 20 ετών


Στη δυσκολία του να είσαι σήμερα Ελληνας υπουργός Υγείας, που φθάνει μάλιστα στο αίσθημα "ντροπής", ανάμεσα στους υπουργούς των 33 ανεπτυγμένων χωρών, αναφέρθηκε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντεξή του στο ΑΠΕ.

    Δεσμεύθηκε, όμως, ότι εφόσον επιτευχθούν οι πρώτοι στόχοι έως τον Μάρτιο, θα είναι "ελεύθερος" να προχωρήσει σε δραστικές πολιτικές για την εξυγίανση του όλου συστήματος.

    Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σε έξι μήνες η Ελλάδα πρέπει να έχει πλήρη μηχανοργάνωση δημόσιας Υγείας, να έχει ολοκληρώσει την απογραφή σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό στα νοσοκομεία και να αποκτήσει διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

    Ο κ.Λοβέρδος επισήμανε ότι στο χώρο της Υγείας υπήρξαν καθυστερήσεις τουλάχιστον 20 ετών με συνυπευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Σαν Σήμερα : Γεννήθηκε ο Τζον Λένον

Σαν Σήμερα το 1965: Το τραγούδι των Beatles «Yesterday» ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, όπου θα παραμείνει για τέσσερις εβδομάδες.
Τραγουδοποιός, μουσικός, συγγραφέας και αγωνιστής της ειρήνης, που έγινε παγκόσμια γνωστός ως μέλος των Beatles.
Ο Τζον Ουίνστον Λένον γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 9 Οκτωβρίου 1940, κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης από τη «Λουφτβάφε». Ο πατέρας του Άλφρεντ ήταν ναυτικός και η μητέρα του Τζούλια χορεύτρια σε τοπικά κλαμπ. Το όνομα Τζον του δόθηκε προς τιμήν του παππού του και το Ουίνστον προς τιμήν του βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Μετά τον χωρισμό των γονιών του, ο νεαρός Τζον μεγάλωσε στο σπίτι της αυστηρής θείας του Μίμι και του άνδρα της Τζορτζ, που τον αγαπούσαν σαν δικό της παιδί. Μολονότι δεν ζούσε με τη μητέρα του, τη λάτρευε. Άλλωστε, ήταν εκείνη που του χάρισε την πρώτη του κιθάρα το 1957, ενθαρρύνοντάς τον να ασχοληθεί με τη μουσική. Ο θάνατός της σε τροχαίο το 1958 δεν ξεπεράστηκε ποτέ από τον Τζον και ήταν η αιτία που σφυρηλάτησε τη δυνατή του φιλία με έναν άλλο νεαρό, τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, που είχε χάσει τη μητέρα του από την επάρατο νόσο.
Ο Τζον αγαπούσε το γράψιμο και τη ζωγραφική, με το σχολείο να τον αφήνει μάλλον αδιάφορο. Φοίτησε στο κολέγιο Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ, αλλά δεν υπήρξε ποτέ συνεπής σπουδαστής. Εκεί, όμως, γνώρισε την πρώτη του γυναίκα, τη Σίνθια Πάουελ, η 

41 Χρόνια μετά την εκτέλεση του «Τσε»Μετά την διαφωνία του με τον Φιντέλ Κάστρο και τη φυγή του από την Κούβα, ο Aργεντίνος επαναστάτης Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα περιπλανήθηκε αρκετά. Το φθινόπωρο του 1966 βρέθηκε στη Βολιβία για να συνεχίσει το επαναστατικό του έργο. Ήταν μια σύγχρονη εκδοχή του Σιμόν Μπολιβάρ, καθώς θεωρούσε τη Λατινική Αμερική, όχι ως ένα σύνολο χωριστών εθνών, αλλά ως μια πολιτιστική και οικονομική ενότητα, για την απελευθέρωση της οποίας θα χρειαζόταν μια κοινή στρατηγική.
Την πάμφτωχη Βολιβία κυβερνούσε εκείνη την εποχή η αμερικανοκίνητη χούντα του στρατηγού Ρενέ Μπαριέντος. Ο Τσε με πάσα μυστικότητα οργάνωσε στη ζούγκλα της Σάντα Κρους μια ομάδα από 50 αντάρτες, που αποτέλεσαν τον αρχικό πυρήνα του Βολιβιανού Απελευθερωτικού Στρατού. Η πρώτη μάχη με τον στρατό δόθηκε τον Μάρτη του 1967. Ο Τσε ήταν και πάλι στο προσκήνιο, γεγονός που προκάλεσε την οργή του δικτάτορα, ο οποίος ζήτησε από τις δυνάμεις του το κεφάλι του για να το κρεμάσει σε κεντρικό φανοστάτη της Λα Παζ.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιήθηκε και η CIA, που δεν είχε ξεχάσει τη δράση του Γκεβάρα στην Κούβα και την καθοριστική του συνεισφορά στην επικράτηση των «μπαρμπούδος» του Κάστρο, αλλά και την εναντίον των ΗΠΑ ρητορική του. Εξόπλισε τις ειδικές δυνάμεις του βολιβιανού στρατού με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την πλαισίωσε με ειδικούς συμβούλους, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Φέλιξ Ροντρίγκεζ, με δράση στην 

Το "ψηφιακό σχολείο" σήμερα μπορεί και λειτουργεί . «Πριν 12 μήνες όταν ξεκινήσαμε είχαμε θέσει στόχο το "ψηφιακό σχολείο" και σήμερα γίνεται, είναι πραγματικότητα, δεν είναι μια θεωρητική εξαγγελία για το αύριο, σήμερα μπορεί και λειτουργεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στους μαθητές του νεόδμητου 1ου Επαγγελματικού-Γενικού Λυκείου Μούδρου στη Λήμνο.

    Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, χαρακτήρισε «ιστορική» και «σημαντική» τη δουλειά που έχει γίνει.

Επικίνδυνη η επένδυση στον Αστακό

 Και με τις …ευλογίες Εφραίμ

Ν. Τσούκαλης:
Μιας εξαρχής, ως Δημοκρατική Αριστερά δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε ξένες επενδύσεις να έλθουν, να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Παρατηρούμε όμως μια πανικόβλητη κυβέρνηση να λέει «Ναι σε όλα» χωρίς να αξιολογεί τις επιπτώσεις (που μπορεί να αποδειχτούν μη αναστρέψιμες) με κίνδυνο να υποθηκεύσει με τις επιλογές της, το μέλλον της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λέει αδιακρίτως «ναι» σε κάθε μια επένδυση που προτείνεται. Αναφέρομαι στην επένδυση του Κατάρ, που κύριο μέγεθός της αποτελεί η Μονάδα LPG στον Αστακό, ισχύος 1.000 MW. Θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας! Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην τον διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής, μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο 


Νέα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης ΙανουαρίουΑυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % στα οικιακά τιμολόγια, μειώσεις στις περισσότερες κατηγορίες εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών και αύξηση 5 - 7 % στα αγροτικά τιμολόγια από 1ης Ιανουαρίου του 2011, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
   Σημειώνεται ότι στο πρώτο κλιμάκιο κατανάλωσης (μέχρι 800 κιλοβατώρες) ισχύουν μειώσεις 10 - 20 % για όσους εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (άτομα με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ, άνεργοι) εφόσον υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Υπολογίζεται ότι 1,2 εκατ. καταναλωτές συνολικά εντάσσονται σε αυτές τις κατηγορίες.
   Ερωτηθείς για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.