Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Το νέο social network της Google

Το νέο social network της Google διέρρευσε στο διαδίκτυο και μοιάζει αρκετά με τη σελίδα Google News.

Η Google με το Google +1 στοχεύει να μπει δυναμικά στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης και να κοντραριστεί με το δημοφιλές Facebook αν και ο CEO της Google Eric Schmidt αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η Google θα επιχειρήσει να ανταγωνιστεί ενάντια στο Facebook.
Είχε εκτιμηθεί ότι το Google +1 θα ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2010 και τώρα η έναρξη  αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2011. Η πρόθεση της Google δεν ήταν ποτέ να ξεκινήσει μια αυτόνομη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά να συμπεριλάβει τις κοινωνικές πτυχές με τις τρέχουσες υπηρεσίες. Επίσης ακούγεται ότι η Google θέλει να χτυπήσει το καρφί 


στο κεφάλι αυτή τη φορά, και να μην υποστούν ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη, όπως έγινε με το Google Buzz και το Google Wave.
Εκτός, από τις επιλογές share και account το Google +1 θα έχει και το Loop το οποίο είναι σαν τα Groups του Facebook.
Οι υπεύθυνοι της Google δήλωσαν πως κάνουν αρκετές βελτιώσεις τονίζοντας παράλληλα ότι θα προσθέσουν και άλλα στοιχεία για να έχει τα χαρακτηριστικά ενός κοινωνικού δικτύου.
Αν μάθαμε κάτι κατά τη διάρκεια της κοινωνικής μάχης στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, είναι ότι οι χρήστες θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους, και εάν η Google μπορεί να καταλήξει σε μια μοναδική εμπειρία για τους χρήστες να μοιραστούν τη ζωή τους όπως είναι το Twitter τότε η Google δεν θα έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί το Facebook αλλά να κάνει  κάτι το διαφορετικό στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης.
http://www.youropia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: