Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Χώρο πολιτισμού αποκτά η Αλεξανδρούπολη στο κτίριο της Παλιάς ΝομαρχίαςΤο νέο κτίριο του "Κυβερνείου" παρουσίασε την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010, στους εκπροσώπους αρχών και φορέων του νομού ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, σε μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο αυτού. Η αποπεράτωση του έργου στη θέση του κτιρίου της Παλιάς Νομαρχίας υπήρξε έργο προτεραιότητας για το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου, καθώς εδώ θα λειτουργήσει πολυχώρος πολιτισμού και τουρισμού, ενώ θα στεγαστεί και η Πινακοθήκη του νομού με έργα ντόπιων καλλιτεχνών.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης Έβρου "Αποχαιρετούμε σήμερα τη Νομαρχία Έβρου έπειτα από 16 χρόνια. Αυτή την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση αποφασίσαμε να την κάνουμε στο κτίριο της Παλιάς Νομαρχίας, στο Κυβερνείο, οι εργασίες του οποίου πιστεύουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Στο ισόγειο και στον ημιώροφο του κτιρίου θα γίνει η Πινακοθήκη του νομού, και στον τελευταίο όροφο θα είναι το Κυβερνείο, όπου ο/η Αντιπεριφερειάρχης θα είναι εγκατεστημένος και θα υποδέχεται τα υψηλά πρόσωπα. Έχει μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων, όπως και εξαιρετικά γραφεία. 


Όλος ο άλλος χώρος, όμως, θα είναι ένας πολυχώρος για τον πολιτισμό και τον τουρισμό, όπου θα προβάλλουμε την περιοχή. Έχουν επιλεγεί τα καλύτερα υλικά, και πραγματικά γίνεται ένα κτίριο το οποίο θα μείνει πολλούς αιώνες και θα το καμαρώνουν πολλές γενιές. Θα αποτελεί στολίδι για το νομό και την Αλεξανδρούπολη. Θα δει όλος ο κόσμος ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο με μια σπουδαία αρχιτεκτονική, όπου πλέον "ενοποιούνται" αρχιτεκτονικά όλα αυτά τα κτίρια, η παλιά Νομαρχία, το Ταχυδρομείο, η Τράπεζα της Ελλάδος, τα Δικαστήρια."
Ο κ. Ζαμπουνίδης ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο που τον στήριξε στην 30χρονή πολιτική του πορεία, καθώς και όλους με τους οποίους συνεργάστηκε. "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια με πήρε στα φτερά του και με ταξίδεψε, 30 ολόκληρα χρόνια, μια πολιτική διαδρομή δύσκολη, και η οποία βεβαίως θα κριθεί. Αυτό που ζήτησα από τον κόσμο, μου το έδωσε. Όλα αυτά τα χρόνια, με στήριξε, με βοήθησε, με ψήφισε. Εγώ προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορούσα από την πλευρά μου. Θέλω να πιστεύω ότι έκανα το καλύτερο, και θέλω να πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα. Αν στεναχώρησα κάποιους θέλω πραγματικά να τους ζητήσω συγγνώμη. Σε μια 30χρονη πορεία, όμως, υπάρχουν και αυτά. Απόψεις συγκρούστηκαν, όχι άνθρωποι, και προσωπικά δεν έχω με κανέναν τίποτα."
Τέλος, ο Νομάρχης Έβρου ευχήθηκε σε όλους "Καλές γιορτές και Χρόνια Πολλά, με υγεία!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: