Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

«Ανάβει» η αντιπαράθεση για τους ξενώνες της Δαδιάς

Την αντίδραση της δημοτικής αρχής Σουφλίου προκάλεσε η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου να παραχωρήσει στον Φορέα Διαχείρισης του Δάσους της Δαδιάς τους ξενώνες που μέχρι σήμερα διαχειριζόταν η Δημοτική Επιχείρηση Οικοτουριστικού Κέντρου Βιοτόπου Δαδιάς.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, με αποτέλεσμα να μην παρίστατο κανείς εκπρόσωπος του Δήμου, ενώ η απόφαση ήταν βιαστική και πρόχειρη.
Τέλος, τονίζεται πως ο Δήμος θα φροντίσει να ανατρέψει την απόφαση με κάθε σύννομο τρόπο...»

«Έκπληξη δημιούργησε στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουφλίου η λήψη της υπ’ αριθμό 106/29.11.2010 απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου για την παραχώρηση προς χρήση όλων των ακινήτων που περιλαμβάνονται μέσα στην έκταση των 7.332m2 στη θέση ΛΥΠΑ Δαδιάς προς το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου.

Η διαδικασία λήψης της απόφασης αυτής θεωρείται ιδιαίτερα βεβιασμένη και εκ του προχείρου, καθώς το θέμα της παραχώρησης μπήκε εκτός ημερησίας διάταξης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα παρουσίας εκπροσώπων του Δήμου Σουφλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Η δε εισήγηση που ακολουθούσε του θέματος αναφέρεται στο Νόμο 2742/99, στον οποίο δεν προβλέπεται η υποχρεωτική παραχώρηση στο Φορέα Διαχείρισης, γι’ αυτό άλλωστε δεν διενεμήθη και ο νόμος μαζί με την εισήγηση του θέματος.

Θεωρούμε ότι πολύ πρόχειρα και βιαστικά παραχωρήθηκαν τα κτίρια και η λειτουργία τους στο Φορέα Διαχείρισης, όταν επί σειρά ετών τη χρήση και λειτουργία αυτών την έχει η Δημοτική Επιχείρηση Οικοτουριστικού Κέντρου Βιοτόπου Δαδιάς και στην οποία εργάζονται επίσης επί σειρά ετών συνδημότες μας, κάτοικοι Δαδιάς.

Αναρωτήθηκε κανείς τί θα απογίνουν αυτοί οι εργαζόμενοι και ποιά μοίρα περιμένει τις οικογένειές τους;

Γιατί παρόλες τις επίμονες, από το 2008 και μετέπειτα, αιτήσεις της Δημοτικής Επιχείρησης προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο, δεν συζητήθηκε ποτέ το θέμα;

Άραγε, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι γνώριζαν πλήρως την υπόθεση του θέματος αυτού, προκειμένου να ψηφίσουν το ως άνω θέμα;

Και απ’ όσο γνωρίζουμε, στη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε ανακριβώς ότι η επιχείρηση χρωστάει 1.200 ή 1.600 εκατομμύρια ευρώ. Από πού αντλήθηκαν αυτά τα στοιχεία; Τουλάχιστον οι δύο Νομαρχιακοί Σύμβουλοι που κατάγονται από τη Δαδιά όφειλαν να προστατεύσουν το κύρος της Επιχείρησης και να μην επιτρέψουν την αναφορά ψευδών ειδήσεων ή ψευδών δεδομένων που θίγουν κατάφορα και το κύρος της Επιχείρησης, αλλά και το κύρος όλων των πρώην και του νυν Διοικητικού Συμβουλίου της.

Σίγουρα η Δημοτική Αρχή θα αντιδράσει προς πάσα κατεύθυνση όσον αφορά στην εγκυρότητα της απόφασης την οποία έλαβε το Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 29.11.2010, εφόσον αυτή προέκυψε από ελλιπή εισήγηση προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Επιφυλασσόμεθα για τη διερεύνηση του θέματος με κάθε σύννομο τρόπο».
 

 telegramm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: