Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Διαλεύκανση για τους χαμένους πόρους στον Ενιαίο Φορέα Δασών

Να προωθήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία εξέτασης της υπόθεσης των χαμένων πόρων στον Ενιαίο Φορέα Δασών ζητεί από τους βουλευτές όλων των κομμάτων η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης.

"Ελπίζουμε, ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα θελήσουν να προωθήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία εξέτασης, της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και των περιβαλλοντικών μας ευαισθησιών. Μόνο και αποκλειστικό μας κίνητρο για όλες αυτές τις ενέργειές μας είναι η διασφάλιση του Δημόσιου συμφέροντος και η διαφύλαξη του Δασικού μας πλούτου" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομάδας.


«Με την από 19-1-2010 αίτησή μας, που υπάρχει στην δικογραφία, είχαμε ζητήσει λεπτομερή εξέταση δέκα κωδικών εξόδων του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών, ένα αίτημα μας, όμως, που εκκρεμεί, μέχρι στιγμής, καθώς δεν έχει δοθεί κάποια συγκεκριμένη απάντηση και η δικογραφία προχωρεί, χωρίς να έχει διαλευκανθεί, τι ακριβώς συμβαίνει με αυτούς τους κωδικούς» επισημαίνεται.


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ
το μέλος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης Βασίλης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν 60 υπογραφές βουλευτών για να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για το θέμα. "Τριάντα εκατ. ευρώ το χρόνο έπρεπε να πηγαίνουν αποκλειστικά στα δάση για έργα όπως προληπτική δασοπροστασία" σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, από το 2004 έως το 2008 το έλλειμμα του Ενιαίου Φορέα έχει προσδιοριστεί στα 100 εκατ. ευρώ, και το θέμα είναι τι έγιναν τα χρήματα αυτά.


σκαι 

Δεν υπάρχουν σχόλια: