Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Δήμος Σουφλίου .... Αύριο ποιοι ;;

Άλλη μια τετραετία έκανε τον κύκλο της , άλλη μια δημοτική αρχή έφτασε στο τέλος της , άλλη μια σελίδα γυρίζει και αλλάζει το κεφάλαιο της "ιστορίας" του τόπου .
Το νέο κεφάλαιο έχει όνομα "Καλλικράτης" και μαζί του φέρνει αλλαγές τόσο στη γεωγραφική διάταξη του Δήμου Σουφλίου όσο και θεσμικά . Μεγαλύτερος δήμος , περισσότερα πρόσωπα , νέα πρόσωπα , νέα τάξη πραγμάτων , προβλημάτων αλλά και θετικών αλλαγών .
Ο νέος Δήμος Σουφλίου , Καλλικρατικός πλέον , είναι ένας μεγαλύτερος δήμος μακάρι και δυνατότερος  , μακάρι πλουσιότερος , μακάρι να διεκδικήσει και να κερδίσει όσα δεν μπόρεσε τα προηγούμενα χρόνια . Τα προβλήματα πολλά , κυρίως οικονομικά που θα καλεστεί η νέα δημοτική αρχή να επιλύσει . Προβλήματα της νέας τάξης πραγμάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης , με κλείσιμο επιχειρήσεων , απολύσεις προσωπικού , συγχωνεύσεις και αρκετές αλλαγές στις δομές και λειτουργίες των δήμων αλλά και των αρμοδιοτήτων . Οι δήμοι αποκτούν μεγαλύτερο κοινωνικό χαρακτήρα , δίνουν περισσότερο χώρο για την συμμετοχή των πολιτών , δίνουν ενεργό ρόλο στις


τοπικές κοινότητες με αποφάσεις αλλά και οικονομική διαχείριση . Αρκετά είναι αυτά που φέρνει ο Καλλικράτης  και η προηγούμενη αναφορά είναι η ελάχιστη στις νέες αλλαγές . Αλλαγές έχουμε όμως και στα πρόσωπα , όχι κατ' ανάγκη , όμως με τρεις συνενωμένους Δήμους , έχουμε .
Οι εκλογές λοιπόν διεξήχθησαν στις 7 του Νοέμβρη και έφεραν μια νέα Καλλικρατική δημοτική αρχή
Σε λίγες ημέρες ο νέος Δήμαρχος Σουφλίου , Ευάγγελος Πουλιλιός αναλαμβάνει καθήκοντα και μαζί του το νέο διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο . Ποιοι από αυτό το συμβούλιο θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν αντιμέτωποι με τα " καινούργια " του Καλλικράτη ; Ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα καλεστούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις ; ποιοι θα είναι εκείνοι που θα πρέπει να δώσουν λύσεις στα όποια προβλήματα φέρει προίκα ο κάθε πρώην δήμος ; Δεν θα κάνουμε πρόβλεψη , μια απλή εκτίμηση θα κάνουμε με τα πρώτα πρόσωπα που θα αναλάβουν αντιδημαρχίες ή και τη θέση του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου , που αυτή τη φορά εκλέγεται από την παράταξη που πλειοψηφεί .
Τα πρόσωπα λοιπόν που πιστεύουμε εμείς ότι θα έχουν αρχικά κάποιο ρόλο ευθύνης είναι :


Από τη Δημοτική Ενότητα Τυχερού ο Ευάγγελος Καζάκης .
Επίσης από τη Δημοτική Ενότητα Σουφλίου , πιστεύουμε ότι θα είναι δύο τα πρόσωπα που θα έχουν κάποιο ενεργό ρόλο οι κύριοι Χρήστος Καραγιάννης και Γιάννης Καλιούνης . Ένας εκ των δύο θεματικός αντιδήμαρχος και ένας αντιδήμαρχος . Από τη Δημοτική Ενότητα Ορφέα ο Νικόλαος Γαλόπουλος .
Σίγουρα ένα πρόσωπο ακόμα θα καλεστεί να αναλάβει καθήκοντα προέδρου δημ . Συμβ ίσως και από όσα προαναφέραμε . ...
.... Θα περιμένουμε βέβαια την επίσημη ανακοίνωση σε λίγες ημέρες . 
souflievros

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Καλιούνης σίγουρα θα διεκδικήσει "κάτι" και αυτό πιστεύω πως είναι το προεδριλίκη του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο για τον Καραγιάννη, η ιστορία έδειξε ότι ο άνθρωπος προσφέρει απλόχερα χωρίς να έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Δεν θα παραξενευτώ καθόλου αν δεν πάρει κανένα πόστο, χωρίς να δημιουργήσει κανενα πρόβλημα. Είδομεν ...
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΟΥΦΛΙ

Ανώνυμος είπε...

o kalioynhs ta idia poy ekane me ton mhna ta idia 8a kanei kai tvra toy aresei h emhs8h 8esh!!

Ανώνυμος είπε...

με αυτά τα άτομα "ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΟΥΦΛΙ"

Ανώνυμος είπε...

Auto pou thelan autoi oi kurioi auto petuxan thn parti tous mia zwh xwris na tous noiazei tipota allo... Oloi oi alloi htan nerokoubalites, to katalavan 'h oxi?
Kahmeno Soufli ti exeis akomh na deis?
Tha sumfwnisw me ton epanw m' autous den menoume soyfli...

Ανώνυμος είπε...

πως γίνεται ένας συνταξιούχος (ΤΑΥΣΟ) να διεκδικεί ΚΑΙ μισθό από μια Δημαρχεία που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ??