Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Εβρος: Σε επιφυλακή για τον κίνδυνο πλημμυρών

Σε ετοιμότητα είναι οι αρμόδιες αρχές στον Εβρο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρών λόγω αύξησης της στάθμης των νερών του ποταμού στο όριο επιφυλακής (5,60 μέτρα), στην περιοχή Πετάλου Φερών.

Ήδη, η Νομαρχία κάλεσε το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να ενημερώσει άμεσα τους κατοίκους. 

Ειδικότερα, σε εφαρμογή του τοπικού σχεδίου ΄΄Ξενοκράτης - Πλημμύρες΄΄, η Νομαρχία καλεί τους γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, κυνηγούς κ.ά., να μην πλησιάζουν στα αναχώματα του διασυνοριακού ποταμού και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου - μηχανημάτων και εργαλείων τους, από την παρέβρια ζώνη.
Η απότομη αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου στο νότιο τμήμα του νομού οφείλεται σε νερά που έχουν εισρεύσει στην ελληνική κοίτη από τον χείμαρρο Εργίνη (Τουρκία). 

Ενημέρωση παραποτάμιων Δήμων του νομού λόγω αύξησης των νερών του ποταμού Έβρου
 
Λόγω αύξησης των νερών του Ποταμού Έβρου στην περιοχή του ΠΕΤΑΛΟΥ του Δήμου Φερών, στο όριο επιφυλακής, και για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων παρακαλούμε :

1.Οι Δήμαρχοι του πίνακα αποδεκτών για ενέργεια:
Όπως ενημερώσουν ά μ ε σ α τους Κατοίκους των περιοχών τους (Γεωργούς - Κτηνοτρόφους - Αλιείς - Κυνηγούς κ.λ.π.):
  • Να μην πλησιάζουν τον ποταμό ΕΒΡΟΥ και τα αναχώματα αυτού (επικίνδυνες περιοχές). 
  • Να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου - μηχανημάτων και εργαλείων τους από τις παρέβριες περιοχές.
2. Η ΔΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ Όπως ενημερώσει έγκαιρα τους Προέδρους των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ ΝΟΜΟΥ για τη λήψη προβλεπομένων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (Αρδευτικά Αντλιοστάσια - Αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λ.π.).

3. Η ΔΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΌπως ενημερώσει τις κτηνοτροφικές μονάδες στη ζώνη ευθύνης της

4.Το ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΌπως διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη /επιτήρηση των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων.

5.Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου/Τμήμα Πολιτικής Προστασίας παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε εξέλιξη επ' αυτού, θα σας ενημερώσει σχετικά με νεότερο έγγραφό του.

6. Η ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ παρακαλείται όπως ενημερώνει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του ΝΔΕ για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν φοβόμαστε τίποτα ! Έχουμε το πλέον ειδικό στις πλημμύρες ... το Βαγγέλη Πουλιλιό !