Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Ποια υπηρεσία έχει σειρά;

Του Πασχάλη Χριστοδούλου*
(με αφορμή την απόφαση για αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Σουφλίου)

Μετά τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, τη ΔΕΗ επελέγη η μη δημοφιλής υπηρεσία στους πολίτες, η ΔΟΥ, με το νεότευκτο, ιδιόκτητο και αισθητικά υπέροχο κτίριο της να αποχαιρετίσει το Σουφλί. Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη δημόσια υπηρεσία, την οποία η πολιτεία θα κλείσει ώστε να απαλλαγεί από το μεγάλο δημοσιονομικό άχθος που λέγεται Σουφλί. Ή μάλλον είναι κι αυτό γνωστό. Το 2ο Γραφείο Α/θμιας Εκπ/σης.
Αναφέρομαι στο γεωγραφικό αυτό χώρο της πατρίδας μας που απέχει πολλά χιλιόμετρα από την «πρωτεύουσα» και ελάχιστα μέτρα από τα σύνορα και ευθύνεται για την οικονομική κρίση, γιατί αυτός δημιούργησε τα ελλείμματα λόγω των ολυμπιακών έργων που έγιναν στα όριά του, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά ΦΠΑ από τις μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή και θα έχει πολλούς πόρους σύμφωνα με τη νέα μεγάλη ιδέα του έθνους τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, και στέλνει ορδές παράνομων μεταναστών στο κλεινόν άστυ επειδή δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει. Που κατασπαταλά τους πόρους και τα Προγράμματα Δημοσίων 
 
Επενδύσεων κάθε χρόνο με τις πλημμύρες του ποταμού Έβρου (δε γνωρίζω αν σ΄ αυτά περιλαμβάνονται και τα εκρηκτικά για τα αναχώματα), και εντέλει αρνείται από ευγένεια, ενδεχόμενα και από μικροπολιτικές λογικές να στείλει εκεί που τους αξίζει όλους όσους απεργάζονται τέτοιες λύσεις για να λύσουν το γόρδιο δεσμό της χώρας.
Αν αυτός ο γεωγραφικός χώρος, το Σουφλί, αλλά και ο ευρύτερος, ο Έβρος, είχαν και τους ανάλογους εκπροσώπους θα βρίσκονταν στην πρωτοπορία της εποχής. Θα έστελναν αδιάβαστους όλους αυτούς που ταυτίζουν την Κλαυθμώνος με τη Σιδηρώ, τη Γιαννούλη, τη Δαδιά κλπ. Δυστυχώς δεν έχει και γι’ αυτό δέχεται μοιρολατρικά όλες τις επιλογές αυτών που ίσως θα έπρεπε να κατοικοεδρεύουν σε κάποιο ευαγές ίδρυμα σωφρονισμού.
Μέχρι να βρεθούν αυτοί οι εκπρόσωποι ή καλύτερα μέχρι οι πολίτες να επιλέξουν τέτοιους εκπροσώπους οι κάτοικοι του Δήμου Σουφλίου θα προστρέχουν σε όμορες ΔΟΥ για τις συναλλαγές τους. Ας μην σπεύσει κανείς να αντιτάξει την εξυπηρέτηση μέσω διαδικτύου γιατί θα προκαλέσει γέλια. Το μόνο που μπορεί να ισχυρισθεί είναι ότι κατερχόμενοι στη ΔΟΥ της Αλεξανδρούπολης θα τρώνε ή θα παίρνουν και τα ψάρια τους.

* Πρώην Δήμαρχος Σουφλίου, Δημοτικός Σύμβουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι να περιμένουμε από έναν Δήμαρχο (κατά δήλωση του) αγελαδαρά ...
Το μόνο που κατέχει ο άνθρωπος είναι οι πλυμμήρες και φυσικά "τα πάρτι με τα αναχώματα".

Ποιός λέει ότι δεν ενδιαφέρεται ο Νέος Δήμος Σουφλίου για την ανάπτυξη?
Στα Λάβαρα εδώ και λίγα χρόνια στήθηκε η "Βιομηχανία πλυμμηροπαθών".