Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

"Ανέπαφες πληρωμές"

 Εφαρμόζονται ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και προσφέρουν την δυνατότητα σε εκατομμύρια πολίτες να πραγματοποιούν με ταχύτητα και ασφάλεια τις καθημερινές τους συναλλαγές. Έρχονται και στην χώρα μας από τον νέο χρόνο και εκτιμάται ότι σε βάθος χρόνου μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι συναλλαγές, μειώνοντας την χρήση μετρητών στις καθημερινές μας μικρές σε ποσά συναλλαγές.

    Πρόκειται για τις ανέπαφες πληρωμές. Η λειτουργία ανέπαφων πληρωμών μπορεί να ενσωματωθεί σε πλήθος χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών, επιτρέποντας στους καταναλωτές να πραγματοποιούν καθημερινές πληρωμές απλώς κρατώντας την κάρτα τους μπροστά από έναν ασύρματο δέκτη σε ένα κατάστημα, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουν PIN ή να υπογράψουν.

    Με την ανέπαφη κάρτα μπορεί κανείς γρήγορα να αγοράσει ένα καφέ ή ένα σάντουιτς, να κάνει τις αγορές του στο μανάβικο, να αγοράσει τα καλλυντικά του ή να πληρώσει ένα μικρό γεύμα χωρίς να χρειάζεται να "κουβαλάει" στο πορτοφόλι του όλα αυτά τα ψιλά που προσθέτουν βάρος. Μπορεί κανείς να κάνει συναλλαγές αξίας μέχρι και 20 ευρώ με κάθε χρήση της κάρτας και οι συναλλαγές καταγράφονται στο λογαριασμό της κάρτας του, ακριβώς σαν να χρησιμοποιούσε μια οποιαδήποτε κάρτα πληρωμών Chip & Pin (ή με υπογραφή). Στο μέλλον, τέτοιες κάρτες θα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε διεθνές επίπεδο για πληρωμές σε ταξί, λεωφορεία, τραίνα, μετρό, πάρκινγκ και αυτόματους πωλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: