Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Δράμα: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ονειρούπολη

Drama_Oneiroupoli
Το σπίτι και το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη "μετακομίζουν" στην Ονειρούπολη της Δράμας, το χριστουγεννιάτικο χωριό, που διοργανώνει ο δήμος Δράμας για έκτη συνεχή χρονιά. 
Η Ονειρούπολη θα λειτουργεί από τις 3 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. 
Σε μια έκταση 22 στρεμμάτων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μεταξύ άλλων το παραμυθόσπιτο, το "ατελιέ των ξωτικών", το σπίτι και το εργαστήρι του Άη Βασίλη, τα σπίτια του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, του "Χαμόγελου του Παιδιού" και του Αρκτούρου. 
Επίσης, θα μπορούν να παίξουν στο καρουζέλ και το παγοδρόμιο, αλλά και να περιηγηθούν στην πόλη με ένα από τα τρενάκια.
Εξάλλου, στην Ονειρούπολη θα λειτουργεί χριστουγεννιάτικη αγορά, με φαγητά, 


γλυκά και είδη δώρων. Ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης, για την υλοποίηση της οποίας εργάστηκαν 800 εθελοντές, ανέρχεται σε 300 χιλιάδες ευρώ. "Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι η Δράμα είναι ιδανικός τόπος προορισμού όλες τις εποχές του χρόνου", τόνισε ο δήμαρχος Δράμας, Θωμάς Μαργαρίτης, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου.
Τη διοργάνωση θα συμπληρώσουν περισσότερες από 100 εκδηλώσεις. Από αυτές ξεχωρίζει το έθιμο "Καραβάκια της Αγίας Βαρβάρας". Στις 3 Δεκεμβρίου, μαθητές θα συγκεντρωθούν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και θα στείλουν αυτοσχέδια καραβάκια με κεριά στο κέντρο της λίμνης.
Στη λίμνη αυτή, σύμφωνα με την παράδοση, υπήρχε κατά τους Βυζαντινούς χρόνους εκκλησάκι, το οποίο θεωρήθηκε θαυματουργό, γιατί το 14ο αιώνα βυθίστηκε μυστηριωδώς, προτού προλάβουν οι Τούρκοι κατακτητές να υλοποιήσουν την απόφασή τους να το μετατρέψουν σε τζαμί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: