Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Βρέθηκε γιάφκα με όπλα στη Νέα Σμύρνη Συλλήψεις πέντε ατόμων - Εικάζεται ότι πρόκειται για την «Σέχτα Επαναστατών»


Στην εξάρθρωση της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» προχωρά, σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις, τις τελευταίες ώρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ύστερα από την ανακάλυψη, το απόγευμα,μίας οπλοθήκης σε διαμέρισμα και σε υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισαρείας 14 στη Νέα Σμύρνη .
Στη διάρκεια της έρευνας συνελήφθησαν δύο άτομα που είχαν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό και οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣεκτιμούν ότιετοιμάζονταν να προχωρήσουν σε ένοπλη επίθεσημε στόχο πιθανόν δικαστικό ή δημοσιογράφο.

Μέσα στους δύο χώρους η ΕΛΑΣ ανακάλυψε όπλα και χειροβομβίδεςπου φαίνεται να είναι ίδια με τον οπλισμό που απεικονιζόταν στην φωτογραφία που είχε ενσωματώσει η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» στην προκήρυξη μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια
Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν τρία υποπολυβόλα από τα οποία δύο τύπου Scorpion , επτά πιστόλια Glock , Zastavaκαι Μπαικάλ , τρία καλάσνικοφ, ένας σιγαστήρας ,


γεμιστήρες πολλάφυσίγγια πολλών διαμετρημάτων , 50 κιλά εργοστασιακού ANFO, τέσσερις χειροβομβίδες, 200 γραμμάρια TNTκαι τέσσερις χειροβομβίδες.
Σε λίγες ώρες αναμένονται τα πορίσματα της βαλλιστικής έρευνας σε σύγκριση με τα στοιχεία που υπάρχουν από τις τέσσερις επιθέσεις της «ΣέχταςΕπαναστατών» εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, του τηλεοπτικού σταθμού Alter και τις δολοφονίες του αστυνομικούΝεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Εμφαση θα δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στα καλάσνικοφ για να εξακριβωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση εναντίων του αστυνομικού τμήματος της Αγίας Παρασκευής τον Σεπτέμβριο του 2009.
Ακόμη τις τελευταίες ώρες πραγματοποιούνται έρευνες σε άλλα 15 σημεία της Αττικής με κύριο ενδιαφέρον σε διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους 42 στον Πειραιά όπου σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις υπάρχει δεύτερη αποθήκη με όπλα .
Οι αστυνομικοί ερευνούντο ενδεχόμενο ορισμένα από τα όπλα που έχουν εντοπισθεί να σχετίζονται και με την δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αφού για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣήταν δεδομένες οι σχέσεις της συγκεκριμένης ομάδας με την «Σέχτα Επαναστατών» ενώ χρησιμοποιούσε σε πολλές επιθέσεις την εκρηκτική ύληΑΝΦΟ.
Η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη της γιάφκας της «Σέχτας Επαναστατών» από τις δύο τηλεκάρτες που είχαν βρεθεί στην κατοχή των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου που είχαν συλληφθεί την 1η Νοεμβρίου 2010 για την αποστολή των δεμάτων βομβώναλλά κι από άλλες παρακολουθήσεις μέσω του συστήματος υποκλοπών.
Ήδη μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα οι οποίοι όλοι είχαναπασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές , ενώ τουλάχιστον τρεις από αυτούς θεωρούντο από τα μέσα του 2009 ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» αλλά δεν είχε τεκμηριωθεί η εμπλοκήτους ή υπήρχαν λάθη στην αστυνομική έρευνα και κενά στην παρακολούθηση τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των συλληφθέντων είναι ένας εκ των καταζητούμενων «ληστών με τα μαύρα» που είχαν διαπράξει οκτώληστείες τραπεζών την περίοδο 2002-2006.
Ακόμη φέρεται να έχει συλληφθεί ένας αντιεξουσιαστής που είχεπροσαχθεί το 2008 ως ύποπτος εμπρησμού κοντά σε δικαστικό κτίριο στην Αθήνα. Σύμφωνα με ορισμένες αστυνομικές πηγές συλληφθείς είναι κι ένας εκ των καταζητούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» για τον οποίο υπήρχαν ενδείξεις ότι ήταν συνδετικός κρίκος και με την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».
Κι οι άλλοι δύο εκ των συλληφθέντων είχαν καταγραφεί σε προηγούμενες έρευνες της ΕΛΑΣ εδώ και τουλάχιστον 20 μήνες. Ακόμη ερευνάται ο ρόλος ενός αντιεξουσιαστή με καταγωγή από την Αυστραλία κι ενός αλλού που είχε θεωρηθεί ύποπτος για πρόσφατη ένοπλη ληστεία στα Ψαχνά.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι «από τις έρευνες των τελευταίων ωρών επιβεβαιώνονται οι παλαιότερες πληροφορίες μας ότι η ’Σέχτα Επαναστατών’ αποτελείτο από την επονομαζόμενη «παρέα του Γκύζη» από άτομα που συνεργάζονταν με έναν αντιεξουσιαστή που είχε κατηγορηθεί για ληστείες(σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής»στις 25 Ιουλίου 2010).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλλήψεις θα φτάσουν τελικά τουλάχιστον τις δέκα και μεταξύ αυτών θα είναι και νία γυναίκα..
Σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε προ πολλών μηνών πληροφορίες για την ύπαρξη οπλαποθήκης της «Σέχτας Επαναστατών» στην Ν.Σμύρνη όμως δεν δόθηκε συνέχεια.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

την ώρα που συζητάμε για δραστικές αλλαγές στα εργασιακά ... πρώτο θέμα στα κανάλια και πάλι η τρομοκρατία !
Τυχαίο ? Δεν νομίζω :):):)