Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή παραίτησης

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, όχι μόνο δεν
ικανοποιούν τις προσδοκίες μου για έναν αληθινό σοσιαλιστικό προορισμό του κόμματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ, αλλά έχουν εξαντλήσει κάθε απόθεμα ελπίδας και ιδεολογικής ‘’ελαστικότητας’’ που είχα.
Πολιτικές και συμπεριφορές αρκετών στελεχών, μικρών και μεγάλων, τοπικών και κυβερνητικών, όχι μόνο βρίσκονται εκτός του ιδεολογικού μου πεδίου αλλά πολλές φορές υποτιμούν και την όποια νοημοσύνη μου.
Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν οι τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές, κατά τις οποίες όλοι αυτοί, από τον ίδιο τον πρόεδρο και πρωθυπουργό μέχρι τους βουλευτές αλλά και μικρότερα στελέχη του κόμματος, προσπάθησαν να επωφεληθούν πρώτα – αν όχι μόνο - κυβερνητικά, κομματικά και ατομικά και ύστερα να ασχοληθούν με τα .
προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.
Συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ‘’Μαζί πάμε μπροστά’’ με υποψήφιο δήμαρχο τον κο Μιχάλη Κογιομτζή - που ‘’υποστηριζόταν’’ από το ΠΑΣΟΚ.. -, γιατί θέλαμε να φέρουμε την αλλαγή στο δήμο μας. Από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου φαίνεται ότι ο αέρας αυτός της αλλαγής φυσάει από αλλού.
Επειδή λοιπόν θα ήθελα να ενισχύσω αυτόν τον αέρα της αλλαγής και επειδή αυτός δε συνάδει με την κομματική μου ιδιότητα, σας υποβάλλω εσπευσμένα την παραίτησή μου από μέλος της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αλεξανδρούπολης και παρακαλώ να διαγραφώ και από το μητρώο των μελών του κόμματος.
Ο αέρας αυτός δε συμπνέει ούτε με την πολιτική μου ιδεολογία. Θεωρώ όμως ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά και με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι - κατά τη γνώμη μας - το μέγιστο δυνατό.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη με τα οποία συνεργάστηκα αυτά τα πέντε χρόνια και ιδιαίτερα όλους όσοι πίστεψαν σε μένα και στήριξαν τις επιλογές μου.

Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας,
Γιώργος Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: