Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Πρωταγωνιστές : Τα μυστικά του Έβρου

Τα μυστικά του Έβρου αποκαλύπτουν οι «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 12 τα μεσάνυχτα, στο Mega.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι οπερατέρ Μαρία Μαράκη και Μάκης Καλαβήτης και η δημοσιογράφος Βίκυ Καραβάλτσιου παρακολούθησαν για 4 ημέρες τη ζωή στο μεγάλο ποτάμι.
Ιστορίες ψαράδων, ονειρικές εικόνες με ερωδιούς αλλά και η σκληρότητα της λαθρομετανάστευσης ξεδιπλώνονται στα 52 λεπτά της εκπομπής.
35.000 λαθρομετανάστες (μια πόλη μεγαλύτερη κι από το Ρέθυμνο δηλαδή) έχουν περάσει μέσα σε 10 μήνες από τα 12,5 χλμ. χερσαίων συνόρων και το τμήμα του Έβρου που χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία. Άνθρωποι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη αλλά και τη Σομαλία, το Μαρόκο και την Αλγερία αναζητούν - με το παράνομο πέρασμα στην Ελλάδα - μια θέση στην Ευρώπη. 


Στον Σταύρο Θεοδωράκη μεταξύ άλλων μιλούν συνοριοφύλακες και άνδρες της Frontex από τα νυχτερινά παρατηρητήρια, o Γιώργος Σαλαμάγκας, ο αστυνομικός δ/ντης Ορεστιάδας, Έλληνες και Τούρκοι ψαράδες του Δέλτα και ένας Τούρκος διακινητής λαθρομεταναστών ο οποίος συνελήφθη αρχές Οκτωβρίου στα μέσα του ποταμού Έβρου αφού είχε αποβιβάσει 13 

Αφγανούς λαθρομετανάστες στην ελληνική όχθη.
Η κάμερα της εκπομπής παρακολουθεί την είσοδο των μεταναστών στην Ελλάδα, τη σύλληψή τους, τη φωτογράφηση και τη δακτυλοσκόπησή τους, το στοίβαγμα στα κέντρα υποδοχής, περιμένοντας την έκδοση της απόφασης προσωρινής απέλασης που θα τους επιτρέψει να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να χαθούν στην ανωνυμία της μεγαλούπολης. 


http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=80 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η FRONTEX τί ρόλο παίζει ?
Οι μετανάστες πάνε και έρχονται ΚΑΙ μετά την εγκατάσταση των ξένων συνοριοφυλάκων στην περιοχή μας.
Μήπως ήρθαν απλώς για τα οδοιπορικά ?:):):)
Πολύ γρήγορα μπήκαν στο Ελληνικό πνεύμα !

Ανώνυμος είπε...

Τετοιες εκπομπές είναι "ανωμαλία" να τις βάζεις άγρια μεσάνυχτα !
Ο κόσμος (οι νορμάλ) θα πάει στη δουλειά το πρωι !

Ανώνυμος είπε...

θα το δούμε στο :
http://www.greektube.org/content/view/124081/2/