Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Πασχάλης Χριστοδούλου : Εκτιμήσεις και απόηχος των εκλογών

Στο τοπικό κανάλι Δέλτα στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε και μίλησε ο Πασχάλης Χριστοδούλου και απάντησε στις ερωτήσεις των κυρίων Δούκα και Πετρίδη . 
Για τον απόηχο των εκλογών είπε : Στο Σουφλί περιμέναμε κάτι περισσότερο όπως και στις άλλες δύο περιφέρειες του Δήμου . Τελικά όπως και στο Σουφλί έτσι , στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν και οι άλλοι πρώην δήμοι Τυχερού και Ορφέα και η προτίμηση του κόσμου ήταν για τον άλλο συνδυασμό .
 Οι εκτιμήσεις ήταν ότι θα πηγαίναμε καλύτερα παντού αλλά δεν έγινε έτσι . 
Η αποτίμηση και εκτίμηση είναι μια καθαρά πολιτική εκτίμηση , αλλά εδώ και πολλά χρόνια λέμε ότι πρέπει να περάσουμε στην 4η  Δημοκρατία . Η κομματοκρατία έχει κάνει μετάλλαξη στο DNA των Ελλήνων  και ο ψηφοφόρος κινείται κυρίως έτσι δηλαδή στενά κομματικά , δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό . 
Αν και περνάει και πέρασε και ο δικός μας  λόγος  μέχρι ένα βαθμό ,όπως  στη χώρα ολόκληρη  λέγαμε και  λέμε όλοι , να φύγουν οι κλέφτες , να υπάρξει καθαρότητα και διαφάνεια ,τα ίδια είπαμε και έτσι κινηθήκαμε κι εμείς . Συν των άλλων  μιλήσαμε για ανάπτυξη για διεκδίκηση αλλά τελικά ο κόσμος δεν συγκινήθηκε . 
Δεν το λέω με πικρία γιατί τα κόμματα κάνανε την δουλειά τους ήδη από την πρώτη Κυριακή .
 Η σχέση μου με την πολιτική είναι βιωματική και από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε που πάμε ως περιοχή αλλά και ως κοινωνία γενικότερα . Να δούμε την λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας γιατί εδώ θα κριθεί το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας  . Τα προβλήματα που θα υπάρξουν μπροστά μας μόνο με σοβαρή Περιφέρεια μπορούν να αντιμετωπιστούν και η χώρα θα πρέπει να εκπροσωπείται στο εξωτερικό με 14 Πρωθυπουργούς , τους 13 περιφερειάρχες και έναν τον πρωθυπουργό της χώρας .. θα πρέπει ο Περιφερειάρχης να είναι κυβερνήτης .
 Σαν δημοτικός σύμβουλος πλέον μαζί με την ομάδα μας θα διεκδικήσουμε το μερίδιο εκείνο που αναλογεί στον κεντρικό Έβρο . 
Ο Δήμος Σουφλίου  είναι το πιο αδύναμο και το πιο ευαίσθητο κομμάτι της χώρας και το λέω προς πάσα κατεύθυνση και με ότι συνειρμούς φέρνει αυτό στον  καθένα  . 


Σε ερώτηση /παρατήρηση του κυρίου Δούκα : από ότι φαίνεται δεν υπάρχει κοινή αντίληψη περιφερειακής ταυτότητας . φοβάμαι ότι , ούτε οι νέοι δήμοι θα έχουν συνοχή και συν αντίληψη και μάλλον θα λειτουργούν σαν μικρά φέουδα .
Ο Πασχάλης Χριστοδούλου απάντησε  : Η ερώτηση είναι πρόκληση ,  γιαυτό και ονομάσαμε τον συνδυασμό Συνεργασία - Ανάπτυξη - Συνοχή γιατί  ξέραμε ότι ο νέος δήμος Σουφλίου  έχει πολλά ανομοιογενή στοιχεία και πιστέψαμε ότι μπορούσαμε μέσα από τον πολιτισμό και τις αναπτυξιακές δράσεις να δημιουργήσουμε συνδετικούς δεσμούς και να αναπτυχθεί συν αντίληψη στους κατοίκους του νέου δήμου . 
Κλείνοντας δήλωσε : 
Να ευχηθώ καλή πορεία στη Νέα Δημοτική αρχή  , δεν θα σταματήσουμε να είμαστε παρόντες στα δρώμενα του Δήμου , ούτε της περιφέρειας αν και εγώ είδα στο νέο Δήμο Σουφλίου μια μικρή  εν δυνάμει Περιφέρεια που μαζεύονταν όλα τα αδιέξοδα της γύρω περιοχής και γι' αυτό συμμετείχα  με αυτό το ψηφοδέλτιο και απάντησα θετικά . . Ο καημός μου όμως και το μεράκι μου είναι η περιφέρεια γιαυτό και η πολιτική μου δραστηριότητα θα έχει στόχευση την  περιφέρεια πάντα θετικά και όχι στείρα αντιπολιτευτικά . 


Δελτα tv - souflievros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: