Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Aλέξης Τσίπρας : "να κάνουμε την εκλογική δύναμη, πολιτική δύναμη".

 Με σαφή την πρόθεση, ο ΣΥΝ να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού πόλου, στο χώρο της Αριστεράς και με τη φράση "έχουμε ευθύνη να δημιουργήσουμε το μέλλον", ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει την βούλησή του να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε , όπως λέει χαρακτηριστικά "να κάνουμε την εκλογική δύναμη, πολιτική δύναμη".

    Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας εκφράζει την αποφασιστικότητά του να ασκήσει πίεση προς κάθε κατεύθυνση , με στόχο "να επιβάλλουμε όλοι μαζί λύσεις προς όφελος των πολλών", καλώντας τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων και δυνάμεων της παράταξης, να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογραμμίζει την επιμονή του προς μια πορεία συνάντησης με όσους διαχωρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους ριζοσπαστες οικολόγους, ενώ έμμεσα δηλώνει ότι από τον διάλογο δεν αποκλείει ούτε τον κ. Αλαβάνο.

    Από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΝ είναι προφανές ότι ακόμη και σήμερα νοιώθει την πίεση των γεγονότων που οδήγησαν στην αποχώρηση του κ. Κουβέλη και τη δημιουργία της "Δημοκρατικής Αριστεράς" και με πολύ ήπιο τρόπο κάνει λόγο για μια απόφαση που "βασάνιζε" καιρό τους πρώην συντρόφους του, ενώ στην ερώτηση αν και ο ίδιος είχε ευθύνες απαντά ότι "το αλάθητο δεν το διεκδικεί κανείς".

    Οσον αφορά το ΚΚΕ ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η άνοδος των ποσοστών του "θα ενισχύσει τη στάση αδιαλλαξίας".

    Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του για την εξωτερική πολιτική. Επιτίθεται δε στον πρωθυπουργό ρωτώντας "ποιος τον εξουσιοδοτεί να υπογράψει ερήμην του ελληνικού λαού", αναφερόμενος στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, ενώ εκφράζει την ανησυχία του και για τα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: