Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Ανάπτυξη της ομάδας Frontex, στον 'Εβρο

Την άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, προκειμένου "να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια", ζητά με επιστολή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την ΕΕ.

    Η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, τόνισε ότι η ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ, θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Ελλάδος και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.

    Θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε επιχειρησιακή ισχύ η μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης από την ημέρα της σύστασής της το 2007.

    «Πρόσφατα, ο αριθμός των λαθρομεταναστών έχει αυξηθεί σημαντικά και η κατάσταση έχει καταστεί ιδιαίτερα δραματική», τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ιδιαίτερη μνεία, η ΕΕ κάνει στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη μήκους 12,5 χλμ μεθόριο της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο.


ape

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι δικοί μας συνοριοφύλακες έχουν προεκλογικούς αγώνες τώρα , που να τρέχουν στα αναχώματα!

Ανώνυμος είπε...

Να φυλάξουμε εμείς τα σύνορα με ελεύθερη χρήση πυρός κι όχι οι φλώροι που μας φερνουν.

Μηπως σιγά σιγά εκχωρούν και την Ελλαδίτσα μας;